Bavorský krémeš

flavia - fotkaflavia, 4. apríla 2013
Bavorský krémeš
Foto: flavia

z lístkového cesta..

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 bal.
1 l
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme. vyrežeme z neho štvorce/obdlžniky (-párny počet !). pred pečením zľahka potrieme vodou a posypeme kryštálovým cukrom.

  2. 2

    pečieme asi 15 minút.

  3. 3

    uvaríme si puding z pol litra mlieka a zo zvyšku urobíme šlahačku zo stužovačom.

  4. 4

    nakoniec zoberieme jeden upečený štvorec, a dáme naň šlahačku a vychladnutý puding. priklopíme druhým štvorcom a ozdobíme.

Diskusia k receptu

daguska
Si velmi sikovne dievca,isto maju doma z teba radost-a receptik-suprovy napad
flavia
daguska : dakujem !!
afataga : ja som to tiež najprv niekde jedla tiež mi to chutilo,tak ma napadlo,že napriklad tak to by som to napodobniť.. :)
vini55
Šikovnica, toto zvládnem aj ja nekoláčový kuchár. Vďaka ukladám.
mesiar50
Jednoduché,ale skvelé.Mne sa to pozdáva tiež.
Si šikovná a kreatívna.
vierutt
Bavorský krémeš mám rada, ide doňho ešte višňový lekvár, ten tam urobí fantasticú chuť. Skús, @Flavia . Cesto Ti krásne vyskočilo
pacik
Skvelé, občas si ho kupujem, ale ešte ma nenapadlo upiecť ho doma :-)
evanaaa
Nepoznám tento dezert a zdá sa, že yb mi chutil. len či udrží šľahačka puding, nemalo by to byť naopak?
flavia
evanaaa : puding nieje na šlahačke,ale vedla nej :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia