Banánové soufflé

nathaliez - fotkanathaliez, 1. marca 2012
Banánové soufflé
Foto: nathaliez
2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

2 ks (vyšľahaný sneh)
2 ks veľký
  na vymastenie misky




Postup

  1. 1

    Z bielok si vyšľaháme sneh a pridáme vidličkou roztlačené banány. Zmes rozdelíme do misiek (ja som misky na soufflé nemala, tak som použila hrnčeky ).

    Banánové soufflé - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pri teplote 230°C - 10 min. Tento recept som našla na jednom americkom blogu a je to skvelý nápad, ako využiť zvyšné bielka, alebo prezreté banány :) Kto vyskúša, ten neoľutuje ;)

    Banánové soufflé - obrázok 2

Diskusia k receptu

nathaliez
@gabuci obyčajné :) Bežne ich používame na kávu alebo čaj. Vymastila som ich maslom, naplnila, šupla do rúry, počkala 10 min a vrhla som sa na nich ;)
jamarlen
véľmi dobré - bez pridaného cukru, rýchle, a takáto kombinácia cukrov s bielkovinami nezvyšuje glykemický index, takže nespôsobuje rýchle vyhladnutie.(trošičku horkej čokolády by som si pridal).

aj príprava po porciách sa mi páči, budem tak robiť aj slivkovú penu od @ola111.
brisid
kedze mam teraz zlcnikovu dietu a bielkove (penove) zakusky mozem, tak uz viem, co si spravim :) dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia