Baileys pralinky - tekuté

figovnik - bez fotkyfigovnik, 7. novembra 2013
Baileys pralinky - tekuté
Foto: figovnik

www.figovnik.com

Suroviny

20 g
50 g
40 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu na škrupinky na jednu formu asi 150-200g ja som zvolila k tejto plnke horkú. Postup pre vyliatie škrupiniek si prečítate na mojej stránke na vareche alebo na www.figovnik.com tak isto ako aj recept na fondánovú hmotu.

  2. 2

    Roztopíme si bielu čokoládu (nad parou alebo v mikrovlnke-ale v tomto prípade na viackrát a neustále vyberať a premiešať-inak prihorí). Do misky s roztopenou čokoládou pridáme baileys a fondánovú hmotu poriadne premiešame. Maslo si vyšlaháme na penu a pridáme ho do k ostatným ingredienciám. Znova ešte vyšlaháme, až kým hmota nebude perfektne hladká a zjednotená. Vylejeme si škrupinky do foriem a dáme vychladiť. Potom plníme s plnkou a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň opatrne uzatvárame škrupinky.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Na Varechu už chodím dosť zriedka a tak som Ťa objavila až teraz. Máš úžasné recepty, konečne niečo, čo obohatí Varechu.
Som síce maškrtná, ale na pralinky si netrúfam. Keby som vedela, že sa dajú niekde kúpiť tak rozbijem prasiatko a postupne ochutnám :-))
Skusala si niekedy urobit dobre zletinove /ako kupenske "Bananky v cokolade"/?
mam na mysli hlavne dosiahnutie tej sypkej (!) nie tuhej zelatinovej hmoty, lebo nam sa to len pridanim menej zelatiny nepodarilo a su stale viacej akoby gumove.
Mozes pridat ak mas dobry recept?
Tieto mas fantasticke, oplatilo by sa kupit formu a vyskusat ich aj ked by boli adictive.
Skusala si niekedy urobit dobre zletinove /ako kupenske "Bananky v cokolade"/?
mam na mysli hlavne dosiahnutie tej sypkej (!) nie tuhej zelatinovej hmoty, lebo nam sa to len pridanim menej zelatiny nepodarilo a su stale viacej akoby gumove.
Mozes pridat ak mas dobry recept?
Tieto mas fantasticke, oplatilo by sa kupit formu a vyskusat ich aj ked by boli adictive.
@helanka : Ahoj, áno raz som skúšala želatínové, ale iba obyčajne som si spravila želatínu z prášku ochutila som jedno bolo citrón zázvor a druhá príchuť bola zelený čaj. Ale nebol ten efekt moc dobrý lebo keď sa jedla pralinka tak želatínová plnka sa hneď roztopila a potom ostala len čokoláda. Takže neviem treba na to asi nejaký iný recept, ale zatiaľ som na nič lepšie neprišla... :/
ďakujem za pochvalu :)

Pridaj komentár k receptu: