Foto: figovnik
www.figovnik.com
Postup
-
1
Čokoládu na škrupinky na jednu formu asi 150-200g ja som zvolila k tejto plnke horkú. Postup pre vyliatie škrupiniek si prečítate na mojej stránke na vareche alebo na www.figovnik.com tak isto ako aj recept na fondánovú hmotu.
- 2
Roztopíme si bielu čokoládu (nad parou alebo v mikrovlnke-ale v tomto prípade na viackrát a neustále vyberať a premiešať-inak prihorí). Do misky s roztopenou čokoládou pridáme baileys a fondánovú hmotu poriadne premiešame. Maslo si vyšlaháme na penu a pridáme ho do k ostatným ingredienciám. Znova ešte vyšlaháme, až kým hmota nebude perfektne hladká a zjednotená. Vylejeme si škrupinky do foriem a dáme vychladiť. Potom plníme s plnkou a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň opatrne uzatvárame škrupinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som síce maškrtná, ale na pralinky si netrúfam. Keby som vedela, že sa dajú niekde kúpiť tak rozbijem prasiatko a postupne ochutnám :-))
mam na mysli hlavne dosiahnutie tej sypkej (!) nie tuhej zelatinovej hmoty, lebo nam sa to len pridanim menej zelatiny nepodarilo a su stale viacej akoby gumove.
Mozes pridat ak mas dobry recept?
Tieto mas fantasticke, oplatilo by sa kupit formu a vyskusat ich aj ked by boli adictive.
mam na mysli hlavne dosiahnutie tej sypkej (!) nie tuhej zelatinovej hmoty, lebo nam sa to len pridanim menej zelatiny nepodarilo a su stale viacej akoby gumove.
Mozes pridat ak mas dobry recept?
Tieto mas fantasticke, oplatilo by sa kupit formu a vyskusat ich aj ked by boli adictive.
ďakujem za pochvalu :)