Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

Branislav Križan, Peter Fumač a Adam Klas
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom
Foto: Pravda - Marek Velček

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 vrecko
 podľa chuti
100 g
100 g
2 vrecká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušky vložíme do Portita tak, aby boli ponorené a spolu s cukrom a koreniami varíme tiahnutím (teda pomaly, aby sme nedosiahli var) asi 40 minút.

  2. 2

    Mascarpone zmiešame s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou a podávame s hruškami.

  3. 3

    Náš tip: Ideálne na tento recept sú hrušky Williamsove, ktoré môžeme aj skaramelizovať. Rozpálime cukor a dáme doň v portite marinovanú hrušku, na ktorej karamel vytvorí ozdobu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: