Bábovka

Autor receptu: praezision

Mám teraz bábovkové obdobie, každú sobotu nejakú upečiem, tak pridávam recept na túto, ktorú som vyčítala v nejakom časopise.

8-10
porcií
25 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, do ktorej za stáleho miešania pridávame po častiach žĺtky, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva.
  2. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 45-50 minút.
  3. Upečenú bábovku vyberieme a necháme vo forme vychladnúť, potom vyklopíme. Nakoniec posypeme cukrom.