Ako sa zbaviť kurieho oka

eldina - fotkaeldina, 5. mája 2014
Ako sa zbaviť kurieho oka
Foto: Shutterstock

buď chirurgicky alebo tu je pár domácich trikov ako sa ho zbaviť /veď sú medzi nami aj bojkovia/..:)

Suroviny





Postup

  1. 1

    najprv treba nohy namočiť do vlažnej až teplej vody, na cca 20 minút..potom zľahka pemzou odstrániť toľko kože, koľko sa dá... to je základ pred použitím babských "trikov"

  2. 2

    Rada č.1: 3-4 listy brečtanu rozdrviť nadrobno / v mažiar, či nadrobno nakrájať/, prikladať cca 10 nocí na kurie oko (omotať gázou)

  3. 3

    Rada č.2 : lístok skalnice strechovej popichať na pár miestach (ak sú lístky väčšie, tak nastrúhať), priložiť na kurie oko, prelepiť leukoplastom, nosiť celý deň a večer lístok vymeniť..opakovať cca 10 dní-- článok o liečivých účinkoch skalnice strechovej, ktorú máte viacerí doma a o jej liečivých účinkoch snád ani netušíte je aj tu http://varecha.pravda.sk/recepty/skalnica-strechova-domace-liecivo/40802-recept.html

  4. 4

    Rada č.3 : sušené hrozienko, či figu /sušenú či čerstvú/ prekrojiť a vnútornú, mäkkú stranu, prikladať na kurie oko. Prelepiť leukoplastom, prikladať niekoľko dní..(figa, hrozienka, ale aj ananás, či papaja obsahujú enzýmy, ktoré pomáhajú pri rozklade rôznych kožných výrastkov)

  5. 5

    Rada č.4: pár kvapiek citrónovej šťavy zmiešať so soľou, túto zmes natrieť na plátok cesnaku a tak prikladať na kurie oko..Prelepiť leukoplastom, prikladať cca 8 dní..

  6. 6

    Rada č.5: 2 pretlačené strúčiky cesnaku zmiešať s octom a túto masu prikladať na kurie oko, 2x denne po 2 hodiny, opakovať niekoľko dní, kým neuvidíte výsledok

  7. 7

    Rada č.6 : 3 PL nastrúhanej reďkovky a chrenu /1:1/ dať na kúsok gázy, postihnuté miesto natrieť olejom a tak prikladať na kurie oko, odporúča sa 2 x denne po 2 hodiny..

  8. 8

    Rada č.7 : 1 KL kozieho loja /to asi nemáte/..:) či 1 KL svinskej masti zmiešať s 1/2 KL salicylovej masti /v lekárni pod názvom Kerasal masť/ vymiešať do hustoty /akoby šľahačky/. Niekoľko nocí prikladať na kurie oko.

  9. 9

    Rada č.8 : ak máte včelí propolis (včelí tmel), urobiť malú guličku a tak prikladať na kurie oko..Prelepiť leukoplastom, nechať pôsobiť 48 hodín, potom miesto umyť a opakovať aspoň 10 dní.

  10. 10

    Rada č.9 : 1 ČL morskej soli+ 3 ČL jablčného octu zmiešať a prikladať na kurie oko, opakovať niekoľko nocí..

  11. 11

    A ešte jedna vtipná balkánska rada na záver: ak sa vyhodia topánky, ktoré spôsobili kurie oko, vraj zmizne..:), Balkánci sú všeobecne veľmi poverčiví..:) napr. sa nemá chodiť večer so smeťami, novorodencom sa nemajú strihať nechty do 6 týždňov (síce nepovedia prečo, len vám odpovedia: "to nevalja"- v preklade ako "nie je to dobré"-ale držia sa toho..)------ môj zážitok: stretli sme známych, ktorým sa narodilo bábätko, naklonila som sa ku kočíku a povedala niečo v znení :" jéj, aké si zlaté"..ostali zhrození, lebo chváliť novorodenca sa rovná urieknutiu..:) človek musí povedať "aké si mi škaredé"..:) /každý novorodenec má červenú nitku na ruke a dokonca aj tielko (body) naopak-vraj to pomáha/..:)

  12. 12

    ak máte svoje odskúšané recepty, ako sa zbaviť kurieho oka, sem s nimi-na to máme diskusiu..:)

Diskusia k receptu

valeri
Ja som sa zbavila kurieho oka veľmi jednoducho a hlavne BEZBOLESTNE
takto: kúsky citrónovej kôry nakrájanej na malé štvorčeky (aby len prekryli kurie oko) som vložila do malej fľaštičky od liekov a zaliala som ich octom. Po 2 dňoch som si vybrala 1 kúsok a priložila na kurie oko a prelepila leukoplastom. Toto treba robiť vždy na noc, cez deň odlepiť a nechať voľné. Opakovať až do odstránenia kurieho oka. Trvá to 2 - 3 týždne, ale je úplne fuč :-))
sovka62
@jujoska , si si istá, že syn mal kurie oko a nie bradavicu? Kurie oko vznikne na nohe, najčastejšie na prstoch, ak má človek tesné, alebo nesprávne tvarované topánky (takže bod č. 11, ten začiatok, zaberie na tisíc percent). Bradavice lastovičník odstraňuje absolútne spoľahlivo, ale že by zabral na kurie oko, to som ešte nepočula.
1x nessy
sovka62
@eldina , v tom závere bodu 11. si ešte dobre dopadla. Ja som tak chválila bábätko (tiež ešte mladá, sprostá), bola pri tom jeho babka a skoro po každom mojom slove zvolala "v rici oči". Asi som sa tvárila nechápavo, mamička bábätka ma požiadala, aby som jej s niečím šla pomôcť do kuchyne, bola to len zámienka dostať ma z izby, pomoc nepotrebovala, len mi chcela vysvetliť, že babka nemyslí nič zlé, ale tie slová vraj fungujú proti úreku. Odvtedy sa k bábätkám nevyjadrujem, alebo len veľmi hmlisto.
bebabeba
sovka, ano lastovicnik aj na kurie oka, tiez mam s nim dobru skusenost, je potrebne natierat viackrat, ale zaberie :-)
concord
Skutočne "vhodný" recept na stránke s kuchárskymi receptami. Ani sa nečudujem že je toľko vtipov o blondínkach. Po recepte na výrobu plasteliny ďalší "skvost". Gratulujem redakci Varecha že uverejnila tento recept.
jakamaka
Mne pomohol kedysi chren... a to bolo tuším ešte v mojej puberte... vtedy boli takéto kuchynské " medecíny" bežné..teraz pubertiaci chodia radšej ku kožnému, aby sa trošička uliali:):):):)
jakamaka
... concord... čo máš vlastne proti takýmto receptom?! Keď na nejaký problém použijem bežné kuchynské potraviny a zaberie to, nevidím ozaj problém sa podeliť s inými ľuďmi, ktorí nie vždy majú možnosť sedieť u lekára....
dadajka
Ja si momentalne davam na kurie oka aloe vera- odtrhnem kus rastliny, vytlacim gel, natriem miesto a zalepim, mam to tak 24 hod. . Ono to vzdy sfialovie, ale je to staleviac mäksie (nie zhrubnute) a tak som silno presvedcena, ze ma to zachrani :-).
eldina
@concor dovolím si zareagovať, nakoľko tvoja poznámka patrila mne.ked pridávaš recept /a ty si pridal tiež /, je tam kolónka "bylinky", ktorá sa delí na domáce liečivá, liečivé čaje a podobne, takže to sem patrí, že to vychádza spolu s jedlami, to je vec Varechy, ale myslím si, že je len dobre, ak Slováci znovu objavujú liečivé účinky prírody, nakoľko rady starých materí skoro zanikli...niekto sa stravuje zdravo, pije rôzne oleje či čaje a niekto užíva napríklad CONCOR..:)
želám ti veľa zdravia, aby si nikdy nemusel navštíviť sekciu "Bylinky" na Vareche..:)
tvoj vtip o blondínkach ma pobavil, dúfam, že nie si starý, ufrfľaný , pupkatý -plešatý muž..:)
jozka2
100 bodov eldina,recepty su uzasne u nas skoro ludove liecitelstvo za niklo vdaka modernej povojnovej generacii,kazdy sa obracal iba na lekarov,co nam mamka hovorila bolo staromodne.
cesminaz
Ked sme boli deti 10-15 rocne,moja mama mala inu metodu na odstranenie kurieho oka.Ked som mala kurie oko,a to uz nie najmensie :-) lebo preco by som z malou bodkou bezala k mame???!!! -jasne ze som pockala,ako kazde dieta kym to bude poriadne boliet a nebudem vediet ani riadne na nohu stupit :-))) Mama mi "umyla hlavu" ze preco som neprisla skor a so somranim sa pustila do prace...Zobrala cigaretu a ked bola poriadne zerava,mi ju pritlacila na kurie oko!! Neviem kolko sekund ju tam drzala,ale verte mi,ze to bolo nieco straaaaaasneeee ;-))) Ona to kurie oko doslova "upiekla" a potom sa o par minut dalo jednoducho vylupnut!!! Toto je sposob,ktory trva "2 minuty" mila @eldina ;-))) Ale poviem vam,ze svojim detom by som to tak nerobila.Mozno len ako posledne vychodisko,ked uz ine nic nepomoze.Ja tiez radsej hladam na vsetko bylinku,nez by som isla lekarovi.Nastastie ich mame v prirode dost,tak si kazdy musi vyskusat,ktora mu zabere.Lebo nie kazdemu vylieci tu istu chorobu-vec,ta ista bylinka :-)
sovka62
@concord , ty musíš byť z tých šťastlivcov, ktorí kurie oko na vlastnej koži nikdy nezažili. Lebo ak by si to poznal, privítal by si každý návod na pomoc, aj keby bol popísaný v strede detektívky.
eldina
@cesminaz pobavila si ma s tou cigaretou..:))))
@sovka62 ... 2 x mi do bylinkových "vecí" písali, že čo to tu robí ? a vždy to boli chlapi..:)
nie darmo sa povie "rady starých mám" a nie "rady starých otcov"..:)
eldina
@redakcia chcem sa Vám podakovať, že ste tak rýchlo zareagovali na nevhodný príspevok od @concord , nikdy by mi nenapadlo, že na Vareche ma niekto tak sprosto urazí, najmä tí starší...ešte raz vdaka
concord
@redakcia
Scenzurovali ste môj príspevok ked som tu mal námietky voči receptu ktorý nemá čo hľadať na stránke s kulinárskymi receptami.
tiginko
ja by strašne chcela vyzerať ako obstarožná fešanda pani Eldina, naše slniečko! Je mi ťa ľúto @concord , si obyčajný zatrpknutý chudák, ktorý sa zrejme vôbec nevie tešiť zo života a neznáša všetkých ľudí na svete a zrejme aj sám seba....nechcela by som takto žiť svoj život
eldina
@concord naposledy na teba reagujem, aj ked som si večer, po prečítaní tvojho príspevku povedala, že nebudem
tak do rána sa moje rozhodnutie zmenilo
neviem, kto ti ublížil, ale ja rozhodne nie, preto nerozumiem, tvoje osobné útoky na moju adresu/ktoré nebudem komentovať, každý si urobí názor sám/
chcem ťa len poprosiť, aby si už nikdy nereagoval pod mojimi článkami v diskusiách
snažím sa ľudom pomáham, z nesebeckých dôvodov
nie je moja vina, že na liečivé bylinky je kolonka medzi receptami
dakujem za pochopenie, ak by si náhodou ešte reagoval, nebudem už odpisovať
želám ti krásny zvyšok života a veľa zdravia
redakcia
@concord , Váš komentár z 7.5.20014 bol pre urážlivosť upravený.
Vydavateľstvo P E R E X a. s., ktoré vydáva denník Pravda ako aj spravuje server Varecha.sk nemá nič do činenia s boľševizmom, na ktorý ste vo svojom príspevku narážali.
Váš predchádzajúci komentár bol vymazaný, keďže urážal autorku tohto receptu. Nemáme problém, ak sa niekto vyjadrí kriticky k receptu, no osobné invektívy nie sú na Varecha.sk dovolené.
Čo sa týka zaradenia tohto príspevku medzi recepty, nie je zaradený do kategórie Jedlá, ale do kategórie Bylinky - Bylinkové liečivá.
concord
@redakcia
Či sa volá váš chlebodarca Perex alebo inak to mi je úplne fuk, pre mňa človeka ktorý zažil reálny socializmus denník Pravda bude navždy predstavovať zločinecký komunistický režim, ktorý potieral demokraciu a práva svojich občanov a ktorý svojich oponentov väznil v komunistických lágroch. Komunistické krysy mali vždy dosť finančných prostriedkov aby sa etablovali aj v novom režime. A tak zostal na mediálnom trhu aj takýto postkomunistký plátok ako je Pravda a slušné denníky ako Práca, Smena museli zaniknúť. Ono tomu sa hovorí akože trhový mechanizmus. S touto postboľševickou stránkou už nechcem mať nič spoločné a preto vás verejne žiadam aby ste zrušili moje recepty a zablokovali moju diskusiu. Ľutujem len že v roku 1989 vaši chlebodarcovia neviseli na kandelábroch dolu hlavou ako v Budapešti v roku 1956.Už raz navždy by bol pokoj v tejto krajine s boľševickou luzou.
concord
@tiginko
Posledné slovo na rozlúčku. Ty si bola/bol ten človek ktorý tu neskutočne zhovadil jednu mladú 18-ročnú dievčinu, ktorá tu dala reecept na detvianske kura. Takže drž si na uzde tvoju ... a nerob sa ľudomilkou. Ty máš daľeko do toho.
kuchticka
@concord , ved ty si naprosty ignorant! Ked ti niekto napovie, za stranka o bylinkach a ich liecivych ucinkoch je odelena od receptov na varenie a ty stale nechapes - nechces pochopit - je nieco v neporiadku v tvojej hlave, alebo v tvojom egu?
radost
@concord
tá tvoja nenávisť k minulému režimu - v ktorom som aj ja vyrastala - v pokoji..bez strachu o chleba a strechu nad hlavou - ťa zbavila ľudskosti..resetuj..
redakcia
@concord , Váš komentár z 10.5.2014 0:37 hod. bol pre urážlivosť upravený.
Súčasný denník Pravda prebral z pôvodnej Pravdy len meno - značku, nemá s ňou spoločné nič iné.
Čo sa týka Vašich receptov a diskusie nemáme v úmysle ich blokovať.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Neviem chápať, prečo si ludia ako @ conkord vôbec všímajú príspevky,ktoré ich nezaujímajú a útočia na tých,ktorí radosťou odovzdajú svoje skúsenosti? Táto stránka má svoje rubriky a každý má možnosť rozhodovať kde pozrie,čo zaujíma ho a kde pridá svoj komentár k veci a nie lieči svoje Ego ,uráža,podceňuje a vyvolá emotívne reakcie,inak pokojných a ostatných ľudí.@ eldina patrí k samiritanom a delí sa o svoje vedomosti,aby pomohla riešiť ťažkosti iných,ktorí o to stoja.
Prsom vás,nezneuzivajte anonymitu na zlo,ale hľadajte spojenie v dobrých liudoch pre dobrú vec.
eldina
@lba nie som samaritán..:) len vekom si človek uvedomuje láskavú moc prírody a vracia sa opäť do jej lona /uff, chytá ma básnické črevo/..:)
mňa to baví a zároveň by som bola rada, ak by si ľudia na Slovensku opäť začali všímať liečivú moc byliniek, ako naši predkovia..netreba hned podporovať farmafirmy, ked máme veľa "liekov" priam pod nosom..
ale vdaka za milé slovká, neskromne hovorím, že ma potešili
sisikefly
mojmu synovi zabrala surova cibula, prikladala som mu ju na noc na postihnute miesto a prelepila leukoplastom, koža zmakla a oko sa lahko odstranilo
vire
concord, skus si poklepat po hlave, aby si zistil/la ako veľmi ti dam duní:o)))))))))
martinalulejova
O kurich okach by moj manzel mohol napisat knihu, stale ho to sprevadza. Kazdopadne su rozne tipy. Mal take ktore mu zmizli obycajnou naplastou, potom take ktore mu lekar vypalil tekutym dusikom, a najcastejsie mu pomoze tekuty pripravok od firmy wartner - musi si to sice aplikovat dlhsie ako par sekundova procedura u lekara ale nakolko sa boji lekarov tak si to dokaze aplikovat aj doma sam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia