Ako sa zbaviť kurieho oka

Autor receptu: eldina

buď chirurgicky alebo tu je pár domácich trikov ako sa ho zbaviť /veď sú medzi nami aj bojkovia/..:)

Suroviny

    Postup

    1. najprv treba nohy namočiť do vlažnej až teplej vody, na cca 20 minút..potom zľahka pemzou odstrániť toľko kože, koľko sa dá... to je základ pred použitím babských "trikov"
    2. Rada č.1: 3-4 listy brečtanu rozdrviť nadrobno / v mažiar, či nadrobno nakrájať/, prikladať cca 10 nocí na kurie oko (omotať gázou)
    3. Rada č.2 : lístok skalnice strechovej popichať na pár miestach (ak sú lístky väčšie, tak nastrúhať), priložiť na kurie oko, prelepiť leukoplastom, nosiť celý deň a večer lístok vymeniť..opakovať cca 10 dní-- článok o liečivých účinkoch skalnice strechovej, ktorú máte viacerí doma a o jej liečivých účinkoch snád ani netušíte je aj tu http://varecha.pravda.sk/recepty/skalnica-strechova-domace-liecivo/40802-recept.html
    4. Rada č.3 : sušené hrozienko, či figu /sušenú či čerstvú/ prekrojiť a vnútornú, mäkkú stranu, prikladať na kurie oko. Prelepiť leukoplastom, prikladať niekoľko dní..(figa, hrozienka, ale aj ananás, či papaja obsahujú enzýmy, ktoré pomáhajú pri rozklade rôznych kožných výrastkov)
    5. Rada č.4: pár kvapiek citrónovej šťavy zmiešať so soľou, túto zmes natrieť na plátok cesnaku a tak prikladať na kurie oko..Prelepiť leukoplastom, prikladať cca 8 dní..
    6. Rada č.5: 2 pretlačené strúčiky cesnaku zmiešať s octom a túto masu prikladať na kurie oko, 2x denne po 2 hodiny, opakovať niekoľko dní, kým neuvidíte výsledok
    7. Rada č.6 : 3 PL nastrúhanej reďkovky a chrenu /1:1/ dať na kúsok gázy, postihnuté miesto natrieť olejom a tak prikladať na kurie oko, odporúča sa 2 x denne po 2 hodiny..
    8. Rada č.7 : 1 KL kozieho loja /to asi nemáte/..:) či 1 KL svinskej masti zmiešať s 1/2 KL salicylovej masti /v lekárni pod názvom Kerasal masť/ vymiešať do hustoty /akoby šľahačky/. Niekoľko nocí prikladať na kurie oko.
    9. Rada č.8 : ak máte včelí propolis (včelí tmel), urobiť malú guličku a tak prikladať na kurie oko..Prelepiť leukoplastom, nechať pôsobiť 48 hodín, potom miesto umyť a opakovať aspoň 10 dní.
    10. Rada č.9 : 1 ČL morskej soli+ 3 ČL jablčného octu zmiešať a prikladať na kurie oko, opakovať niekoľko nocí..
    11. A ešte jedna vtipná balkánska rada na záver: ak sa vyhodia topánky, ktoré spôsobili kurie oko, vraj zmizne..:), Balkánci sú všeobecne veľmi poverčiví..:) napr. sa nemá chodiť večer so smeťami, novorodencom sa nemajú strihať nechty do 6 týždňov (síce nepovedia prečo, len vám odpovedia: "to nevalja"- v preklade ako "nie je to dobré"-ale držia sa toho..)------ môj zážitok: stretli sme známych, ktorým sa narodilo bábätko, naklonila som sa ku kočíku a povedala niečo v znení :" jéj, aké si zlaté"..ostali zhrození, lebo chváliť novorodenca sa rovná urieknutiu..:) človek musí povedať "aké si mi škaredé"..:) /každý novorodenec má červenú nitku na ruke a dokonca aj tielko (body) naopak-vraj to pomáha/..:)
    12. ak máte svoje odskúšané recepty, ako sa zbaviť kurieho oka, sem s nimi-na to máme diskusiu..:)