Ako jednoducho vykostiť kura
Autor receptu: mesiar50
1.Kura začnem vykosťovať od prsa resp.hrudnej kosti.Najprv jednu
stranu a potom
druhú.Ako vidíte na fotke ja mám už jednu stranu zrezanú.Potom
načneme aj druhú
stranu.
2.Vykostíme stehienko.Používajme menší vykosťovací nožík,Kostíme
zo špicou noža.
Vykostíme krídielko je to ťažšie ako stehno kto sa stým nechce babrať
môže sa celé
krídielko odrezať.
3.Špicom noža opatrne zrežeme chrbtovú kosť aj z hrudnou kosťou je
dobré mať po
ruke ostrý nôž
Postup
- Zrežeme prsíčko,najprv jednu potom druhú stranu.Postupujeme rezmy pri hrudnej kosti
a rebrách.
- Vykostíme stehno.Odkostíme krídielko,ale ide to ťažšie ako stehno keďže sa jedná o menšie kosti,ale kto sa stým nechce zapodievať tak si to celé krídielko odreže.Netreba sa toho báť som mäsiar už dlhé roky ale sa vám musím priznať,že som to robil prvý raz v živote.
- Zo špicou noža opatrne zrežeme chrbtovú a hrudnú kosť v celku. Ináč netreba sa báť,
že si tam porobíme nejakú tú dierku plnka nám ju zakryje.Samozrejme šikovné gazdinky
si to vedia trebárs aj zašiť a stejne keď sa to kura naplní plnkou musí sa to prešpajdlovať.
- Mäsko skontrolujeme a zbavíme ho chrupaviek a drobných kostí
- Kura sa naplní plnkou a zroluje sa.Plnku si už vyberte sami aká sa vám pozdáva.
Prajem veľa zdaru priateľia.