Ako jednoducho vykostiť kura

Autor receptu: mesiar50

1.Kura začnem vykosťovať od prsa resp.hrudnej kosti.Najprv jednu stranu a potom druhú.Ako vidíte na fotke ja mám už jednu stranu zrezanú.Potom načneme aj druhú stranu. 2.Vykostíme stehienko.Používajme menší vykosťovací nožík,Kostíme zo špicou noža. Vykostíme krídielko je to ťažšie ako stehno kto sa stým nechce babrať môže sa celé krídielko odrezať. 3.Špicom noža opatrne zrežeme chrbtovú kosť aj z hrudnou kosťou je dobré mať po ruke ostrý nôž

20 minút
príprava

Suroviny

    Postup

    1. Zrežeme prsíčko,najprv jednu potom druhú stranu.Postupujeme rezmy pri hrudnej kosti a rebrách.
    2. Vykostíme stehno.Odkostíme krídielko,ale ide to ťažšie ako stehno keďže sa jedná o menšie kosti,ale kto sa stým nechce zapodievať tak si to celé krídielko odreže.Netreba sa toho báť som mäsiar už dlhé roky ale sa vám musím priznať,že som to robil prvý raz v živote.
    3. Zo špicou noža opatrne zrežeme chrbtovú a hrudnú kosť v celku. Ináč netreba sa báť, že si tam porobíme nejakú tú dierku plnka nám ju zakryje.Samozrejme šikovné gazdinky si to vedia trebárs aj zašiť a stejne keď sa to kura naplní plnkou musí sa to prešpajdlovať.
    4. Mäsko skontrolujeme a zbavíme ho chrupaviek a drobných kostí
    5. Kura sa naplní plnkou a zroluje sa.Plnku si už vyberte sami aká sa vám pozdáva. Prajem veľa zdaru priateľia.