Adventné marcipániky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. decembra 2015
Adventné marcipániky
Foto: droetker

Komerčný recept

30 ks
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Na marcipánovú hmotu:
300 g
100 g preosiaty
50 g
50 g
50 g sekané
Na ozdobenie:
1 bal.
1 bal.
 (napr. Guľky zlaté/biele, Perličky strieborné Dr.Oetker, Srdiečka Dr.Oetker, Hviezdičky žlté Dr.Oetker, Guľôčky dúhové Dr.Oetker)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: valček, formičky na vykrajovanie (Ø asi 2 cm).

  2. 2

    Na prípravu marcipánovej hmoty prepracujeme marcipán s práškovým cukrom. Marcipánovú hmotu rozdelíme na tri diely, do jedného dielu zapracujeme brusnice, do druhého mleté pistácie a do tretieho lieskové oriešky.

  3. 3

    Každý diel vyvaľkáme na pracovnej ploche jemne posypanej práškovým cukrom na štvorec s rozmermi asi 15 × 10 cm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary.

  4. 4

    Na ozdobenie rozpustíme polevy návodu na obale a marcipániky polejeme. Ešte pred zaschnutím polevy ozdobíme cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Marcipániky uložíme až do podávania do chladničky.

  5. 5

    Ak chceme mať marcipániky vo vnútri farebné, môžeme marcipán zafarbiť prísadami, ktoré nájdeme doma. Na zafarbenie 100 g marcipánu na tmavo hnedo použijeme 1 zarovnanú kávovú lyžičku kakaa, na žlto štipku kurkumy. Na Zeleno použijeme 1-2 balíčky Cukrárenského želé zeleného Dr.Oetker a na ružovo 1-2 balíčky Cukrárenského želé červeného Dr.Oetker – použijeme priamo prášok, želé nepripravujeme s vodou podľa návodu. Postupujeme tak, že sypkú prísadu nasypeme na pracovnú dosku, marcipán v nej vyváľame a dobre premiesime. Pridanie týchto ingrediencií neovplyvní chuť marcipánikov.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Zákusky, Vianočné špeciality, Dr. Oetker

Diskusia k receptu