Adventné marcipániky
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
Suroviny
Na marcipánovú hmotu: | |
300 g |
|
100 g preosiaty |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g sekané |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
(napr. Guľky zlaté/biele, Perličky strieborné Dr.Oetker, Srdiečka Dr.Oetker, Hviezdičky žlté Dr.Oetker, Guľôčky dúhové Dr.Oetker) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: valček, formičky na vykrajovanie (Ø asi 2 cm).
- 2
Na prípravu marcipánovej hmoty prepracujeme marcipán s práškovým cukrom. Marcipánovú hmotu rozdelíme na tri diely, do jedného dielu zapracujeme brusnice, do druhého mleté pistácie a do tretieho lieskové oriešky.
- 3
Každý diel vyvaľkáme na pracovnej ploche jemne posypanej práškovým cukrom na štvorec s rozmermi asi 15 × 10 cm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
- 4
Na ozdobenie rozpustíme polevy návodu na obale a marcipániky polejeme. Ešte pred zaschnutím polevy ozdobíme cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Marcipániky uložíme až do podávania do chladničky.
- 5
Ak chceme mať marcipániky vo vnútri farebné, môžeme marcipán zafarbiť prísadami, ktoré nájdeme doma. Na zafarbenie 100 g marcipánu na tmavo hnedo použijeme 1 zarovnanú kávovú lyžičku kakaa, na žlto štipku kurkumy. Na Zeleno použijeme 1-2 balíčky Cukrárenského želé zeleného a na ružovo 1-2 balíčky Cukrárenského želé červeného – použijeme priamo prášok, želé nepripravujeme s vodou podľa návodu. Postupujeme tak, že sypkú prísadu nasypeme na pracovnú dosku, marcipán v nej vyváľame a dobre premiesime. Pridanie týchto ingrediencií neovplyvní chuť marcipánikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu