Adventné marcipániky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 ks
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: valček, formičky na vykrajovanie (Ø asi 2 cm).
  2. Na prípravu marcipánovej hmoty prepracujeme marcipán s práškovým cukrom. Marcipánovú hmotu rozdelíme na tri diely, do jedného dielu zapracujeme brusnice, do druhého mleté pistácie a do tretieho lieskové oriešky.
  3. Každý diel vyvaľkáme na pracovnej ploche jemne posypanej práškovým cukrom na štvorec s rozmermi asi 15 × 10 cm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
  4. Na ozdobenie rozpustíme polevy návodu na obale a marcipániky polejeme. Ešte pred zaschnutím polevy ozdobíme cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Marcipániky uložíme až do podávania do chladničky.
  5. Ak chceme mať marcipániky vo vnútri farebné, môžeme marcipán zafarbiť prísadami, ktoré nájdeme doma. Na zafarbenie 100 g marcipánu na tmavo hnedo použijeme 1 zarovnanú kávovú lyžičku kakaa, na žlto štipku kurkumy. Na Zeleno použijeme 1-2 balíčky Cukrárenského želé zeleného a na ružovo 1-2 balíčky Cukrárenského želé červeného – použijeme priamo prášok, želé nepripravujeme s vodou podľa návodu. Postupujeme tak, že sypkú prísadu nasypeme na pracovnú dosku, marcipán v nej vyváľame a dobre premiesime. Pridanie týchto ingrediencií neovplyvní chuť marcipánikov.