Koláč podľa Jany Švandovej
Foto: marianne
Vrelo ho odporúčam. Je výborný. Mám ho vo výstrižkoch už dávno. Za 5 minút pripravený, bez múky. Piekla som ho prvý krát, ale Zobraziť celý popisVrelo ho odporúčam. Je výborný. Mám ho vo výstrižkoch už dávno. Za 5 minút pripravený, bez múky. Piekla som ho prvý krát, ale určite nie posledný. Inak naťahovanie fotky bolo dnes na silné nervy, podarilo sa asi na 5 fotku. Už minule som sa natrápila pri orechovom koláči... všetko velké hlási, potom nemám kedy .... stajlovať...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s tvarohom vymiešame plus žltka. Pridáme krupicový cukor, kto má málo ešte prisladí podľa chuti.
- 2
Vmiešame pudingový prášok s práškom do pečiva. Vylejeme do tortovej formy vystlanej pečiacim papierom, ale može byť aj nádoba z jenského skla, dobre vymazaná maslom. Husto pokladieme ovocím. Ja som dala marhule.
- 3
Pečieme 40 min na 180 °C, kým povrch nezružovie. Ja som ho vychladnutý pokvapkala ešte medom. Je vynikajúci, jeden z najlepších, škoda ho tu nedať.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Improvizacii sa medze nekladu :-) povacsine mam aj ja doma len jemny, dam taky
dakujem
Tam nic nie je napisane. :-(
Ja som dal tiež celé dve vajíčka,( keď si písala že si dala celé ty, tak aj ja) lebo boli drobné a to by som musel dať aspoň tri žĺtka, ale neviem či nebol ten puding už po záruke. (Bohvie ako dlho som ho mal doma) A tiež som dal trochu viac tvarohu, lebo som zohnal len také divné balenie, že 230 gramov,
tak som to tam capol celé. Ale ako som písal, chuť je naozaj výborná! :-)))
Veď som písal že ani jeden kusok nemal správnu váhu, takže to nebol až tak veľký rozdiel. Napríklad jeden z nich vážil iba 218 gramov, miesto 230. Druhý mal 220g, tak už som to ďalej ani nevaz
No, odoslalo mi to skôr, chcel som povedať že toho tvarohu nebolo až tak veľa, ale je to výborný recept, teraz z chladničky je naozaj výborný.
vajíčka celé. Niekedy vyskúšam len so žĺtkami, či bude rozdiel.
mas ho paradny, musim sa ja ja odhodlat, kolko si dala toho tvarohu?
2x250g jemný odtučnený, tučnejší nemali :) odhodlaj sa, neváhaj :))
A ďakujem za fotku
Som rada,že poslúži recept, ďakujem ze si dala vedieť @mariamka a za fotku tiez:-)
Zítra se na něj chystám. To víš, trouba začíná víc péct, už je tu studený podzim!! hahha Dám si pozor a nachystám si k ťapce pečící papír. Máš ho krásný! Dnešní kvalita tvarohu je někdy "dílo". Hezký večer!!
Ale vyzerá velmi pekne.Mokrý by nemal až tak byť,ale ak pečie rúra miernejšie, treba možno dlhšie popiect, nabudúce stopnem koľko ja som piekla, alebo dať trošku viac pudingového prášku.Ja sa nikdy moc času pečenia v recepte nedržím,lebo tá moja náladova rurova potvora si pečie ako chce. Na trúba jedna. Mám ju v oku už, musím ju otvoriť po nejakom čase a skontrolovať, či je koláč ok. Ďakujem za fotku.
veľmi sa mi páči tvoj prístup..vybratý recept zrealizuješ-odfotíš-vyjadríš svoj názor..chválim ťa..:-)
Ďakujem...
Ďakujem za odozvu a fotku. Toto je časť z vystrizku podľa ktorého som piekla.Neuvadza,aký tvaroh dala, Ja som mala hrudkovy,ale taký jemnejší, nie veľké hrudky a podaril sa. Zo 3 x som ho už piekla,ak je tvaroh mokrejsi,treba dať 2 zlaté klasy,to mám už tiež odskúšané.
Nech sa páči, prvý obrázok sme vymazali, druhý otočený.
Ďakujem pekne
budeš mať pravdu, bude to krupica, nie krupicový cukor...vďaka za korekciu