Speváčka Suzie Hroncová:
Na materskej mám čas skúšať nové recepty

Nora Krchňáková, TV Varecha, 29. decembra 2020     4 minúty čítania

Narodila sa v umeleckej rodine a so svojím otcom, legendárnym hudobníkom Braňom Hroncom, začala vystupovať už ako trojročná. Zaspievala si s velikánmi ako Karel Gott či Josef Laufer a na pódiu sa cíti ako doma. Ale ako jej to ide v kuchyni?



Keďže Suzie je mamou ročného Riška, snaží sa variť zdravo. A preto nám v TV Varecha upiekla zdravý koláč z pohánkovej múky.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Kedy ste po prvýkrát varili?

Keď som bola dieťa a mamina ochorela. Ležala hore na poschodí u nás doma v spálni a prostredníctvom domáceho telefónu mi diktovala, čo mám robiť. Mala chuť na zemiakové placky.

Kto vás priviedol k vareniu a kde ste sa naučili variť?

Učila som sa kdekade. Niečo od maminy, niečo na hotelovej škole, niečo od mojich partnerov. Radia mi aj kamarátky, najmä teraz, keď mám malého Riška. Čo sa týka varenia, myslím si, že treba mať otvorené oči a nebáť sa, inšpirovať sa dá všade. Najmä teraz na materskej mám čas skúšať nové recepty.

Akú kuchyňu uprednostňujete a aké sú u vás obľúbené recepty?

Podľa ročného obdobia. V lete milujem šaláty, suši, tatarák a steaky, ale na jeseň ma chytá pečená kačka s lokšami a kapustou. Tú vlastne milujem aj v lete. Mám rada štipľavé jedlá a ryby, morské plody. Jem všetko okrem bravčového mäsa. Môjmu ročnému synovi varím zdravo. Všetko, čo sa dá ľahko rozhrýzť a čo nie je štipľavé. A zatiaľ sa vyhýbame cukru.

Vaším otcom je legendárny hudobník Braňo Hronec. Inšpiroval vás v ceste stať sa speváčkou?

Tato ma vždy viedol k hudbe. Prízvukoval mi ale, že treba mať aj iný chlebík, aby si človek tú hudbu viac užíval a nebol závislý a nútený hrať alebo spievať to, čo nechce. S tatom máme projekt, s ktorým vystupujeme. Volá sa SUZIE goes to CLASSICS – with legendary BRAŇO HRONEC on the piano. Okrem toho si spievame vždy, keď sa dá. Tato prerobil krídlo na barový stôl, okolo sú stoličky, tak vždy, keď je nejaká párty, tak tam spievame a všetci sa bavia.

Na jednom pódiu ste stáli s Karlom Gottom či Josefom Lauferom. Čo máte nové v hudbe?

Mám novú skladbu Áno, pri ktorej mi pomohol Oskar Rózsa. Vznikla v Senci na chate, keď som práve očakávala malého Riška. Pieseň sme nahrali v Oskarovom štúdiu v Banskej Štiavnici. K novinke som si na Oskarov podklad vymyslela hudbu a text. Po prvýkrát som pracovala so zahraničnými hudobníkmi. O master sa postaral Adam Haggar, ktorý spolupracuje s americkým raperom Kanye Westom.

Pozrite si videorecept, ktorý Suzie Hroncová nakrútila v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist