Moderátor Roman Bomboš:
S jedlom to mám ako s hudbou, čo mi lahodí, to hltám plnými dúškami

Nora Krchňáková, TV Varecha, 9. januára 2022     5 minút čítania

Celoživotnou vášňou Romana Bomboša, ktorý sa nám prihovára zo slovenského éteru už takmer tridsať rokov, je hudba. A tú prepašoval aj do pečenia v TV Varecha.



Roman miluje hudbu a v TV Varecha ju spojil s pečením - pripravil nám brownies Depeche Mode style.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Moderátor, rádiový spíker, scenárista a publicista Roman Bomboš je päťnásobným nositeľom titulu Hudobný redaktor roka a na konte má ocenenie Osobnosť Bratislavy aj niekoľko Rozhlasových žatiev, ktoré sú považované za rádiového Oscara.

Obligátna otázka na úvod: ste gurmán?

Moja váha celý život kolíše hore–dole, čo je, samozrejme, priamy dôkaz toho, že som gurmán a k jedlu mám pozitívny vzťah. Dobré jedlo je súčasťou príjemnej spoločnosti, rozhovorov s priateľmi, rodinných stretnutí i zážitkov pri návšteve nových destinácií.

Aké sú vaše obľúbené jedlá? Čo najradšej varíte a čo jete?

Som výborný v praženici. A obľúbené? Ja som dobrý stravník, takže nešpekulujem. Ale ak by som mal urobiť hitparádu obľúbenosti, tak na prvých miestach by aktuálne boli držková polievka, segedín, koložvárska kapusta, bryndzové halušky.

V TV Varecha ste nám pripravili zdravé fazuľové brownies. Stravujete sa zdravo? Strážite si, čo jete?

Nie. Žiaľ, nestrážim si, aj keď teraz v rámci novoročných predsavzatí určite prídu aj tie o zdravom stravovaní. Ale to mám presne ako s hudbou, keď ma niečo zaujme a lahodí mi, hltám to plnými dúškami.

Váš recept bol doslova hudobnou lahôdkou, s úžasným hudobným komentárom. Aká bola vaša cesta k hudbe?

Od detstva si vytváram soundtrack svojho života. Ako päťročný som si na kazetu nahrával prvé vysielanie, hudbu som púšťal z platní a uvádzal som pesničky. Pre mňa sú skladby ako fotografie, pri ich počúvaní si vždy spomeniem na konkrétnu situáciu alebo na človeka, s ktorým sa mi daná pesnička spája. Chvíľu som učil, ale potom som išiel za hlasom srdca a zakotvil pri mikrofóne.

Aké hudobné sny ste si už splnili? Ktorý rozhovor bol pre vás najzaujímavejší či najvzácnejší?

Hádam všetky, na koncertoch svojich obľúbených interpretov som bol aj viackrát, takmer so všetkými som sa aj osobne stretol a mohol s nimi urobiť rozhovor. A je fajn, že teraz, lebo keby sme sa stretli v časoch mojej puberty, asi by som len jačal a chcel podpis. Takto sme sa už mohli postaviť k mikrofónu ako partneri. Nikdy nezabudnem na návštevu u Jeana Michela Jarra v Paríži či na rozhovory s Enyou, či s kapelou A–ha.

Už vyše štvrťstoročie ste verný Slovenskému rozhlasu. Je náročné moderovať dlhé hodiny a komentovať každú situáciu?

Mám skúsenosti odmalička, vedel som rozprávať skôr, ako chodiť, a tak sa mnohí čudovali, odkiaľ ide ten hlas. Potom som na sídlisku komentoval naše futbalové a hokejové zápasy, dokonca aj tie, v ktorých som sám hral, a to ma naučilo pracovať s dychom a reagovať rýchlo a okamžite.

Živé vysielanie či priamy prenos sú u vás na dennom poriadku. Máte ešte niekedy trému?

Naozaj nemám. Za tých takmer tridsať rokov v éteri už nie, aj keď zodpovednosť vždy mám, ale tréma človeka zbytočne zväzuje a potom ho nemôže stopercentne baviť to, keď vysiela alebo moderuje podujatie. Robím aj mediálne tréningy, kde mnohých učím, ako sa zbaviť trémy, takže ak by som ju mal, tak by som išiel proti svojim návykom.

Na čo sa najviac tešíte v novom roku? Dávate si predsavzatia?

Predsavzatia sú nanič, nikdy sa nedodržia. Ale dávam si ich, je to môj pravidelný novoročný rituál. Potom sledujem, kedy sa končí ich platnosť, väčšinou je to tak maximálne do troch týždňov. A na čo sa teším? Že ľudia zmúdrejú, budú k sebe a okoliu zodpovednejší a tak sa čoskoro vráti svet, aký poznáme. Aj s návštevou rodín, priateľov a s koncertami obľúbených interpretov.



Pozrite si videorecept, ktorý Roman Bomboš nakrútil v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist