Lesné ovocie – poklad našej prírody

Inzercia, 3. júla 2013     3 minúty čítania

-Inzercia-
Aké by to boli potulky lesom, keby sme si z nich nedoniesli aspoň za pohár drobného šťavnatého ovocia? Černice, maliny, čučoriedky – lahodné ovocie, ktoré zaručene poteší.


Sladučké lesné plody sú neodmysliteľne späté s detstvom, kedy každá druhá malina skončila v ústach a nie v košíku. S černicami sa dokonca spájajú legendy. Napríklad vo Veľkej Británii sa zbierajú len do sviatku sv. Michaela Archanjela (11. októbra), lebo potom sú podľa povesti prekliate. U nás sú tieto prírodné cukríky súčasťou koláčov, omáčok, domácich zmrzlín alebo len ako zdravá maškrta.

My sme sa za lahodnými lesnými plodmi vybrali do karlovarského regiónu. Ten je známy aj iným unikátom. Osviežujúcou minerálnou vodou Mattoni. A práve ona oslavuje tento rok svoje 140. výročie! Oslavujte spolu s Mattoni a pomôžte vybrať chuť, ktorá najviac odzrkadľuje chuťové poháriky Slovákov. Hlasujte na stránke www.tvojamattoni.sk a hrajte o 140 úžasných cien. Jeden šťastlivec si vďaka svojmu hlasu užije atraktívnu dovolenku s CK Leonardo. Hlasovať môžete do 7. júla. Víťazná príchuť voľby Slovákov sa dostane do predaja už na jeseň.



Aká príchuť je vaša top? Ľubica Poncik, módna návrhárka a stylistka by si vybrala práve lesné ovocie. „Drobné ovocie, ktoré v sebe ukrýva veľa koncentrovanej chuti, je pre mňa symbolom detstva. Ako malé dievča som trávila takmer každé prázdniny u starej mamy neďaleko Terchovej. Príroda je tam krásna, podmanila si ma aj svojou vôňou,“ spomína Ľubica Poncik. „Dodnes rada chodím do prírody a čerpám z nej inšpiráciu pre svoju tvorbu. Mám rada sýte farby, zaujímavé tvary, bohaté štruktúry. Motívy z prírody preto často využívam pri navrhovaní modelov i šperkov,“ uzatvára Ľubica Poncik.



Kým budete čakať na výsledky hlasovania, osviežte sa lahodným koktejlom:













 



TOPlist