Recepty, kde je olej
Šalátový prívarok s bravčovým mäsom
Recept je hlavne rýchly, pôvodne som ho robil s volským okom a teraz som ho vylepšil s...
Vianočné perníkové muffiny
Dneska sa ma dcérka opýtala či upečiem na vianoce okrem medovníkov aj perník, ktorý je v...
Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...
Tofu s karí
Nakrájame tofu na kocky a ostatné prísady. Paprika na pásiky, cibuľka najemno, pór na...
Zapekané zemiaky z kyslou kapustou a bravčovými plátkami..
Neudávam, množstvo surovín, nech si to každý pripraví podľa seba...
Makový koláč bez múky
Je výborný a je rýchly. Môjmu hlavnému makovníkovi veľmi chutí. Takže sa už u nás...
Chutné kuracie krídelká s prílohou
Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo...
Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...
Cibuľový šalát
Robievam ho rada práve preto, že môže mať rôzne obmeny. Dnes bude základný recept.
Metrový koláč alias dva polmetrové
Síce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol...
Fašírky v horčicovej omáčke
Do mletého mäsa zapracujeme korenie na fašírky(kto chce nemusí, môže byť klasika: mčk, červ. paprika...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Znojemské z bravčových kociek
znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako...
Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem
Tento recept som objavila vďaka mojej sestre . Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo...
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu,...
Kapustníky z kyslej kapusty so zemiakmi
Tieto kapustníky máme veľmi radi, robíme ich pravidelne v zime keď je kyslá kapusta na
dosah....
Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...
Tvarůžkové špízy
Mám ráda experimenty se sýry. Tvarůžky mám vždy k dispozici a ikdyž jsem tento recept dělala...
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...
Ríbezľový rýchly koláčik
Mala som v mrazničke čierne ríbezle a kúpila som si okrúhlu formu. Tak som skúsila ......
Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...
Tekvicová praženica
Mala som ešte kúsky tej tekvice, z ktorej sme vyrezávali strašiaka...
Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...
Šalátový prívarok s bravčovým mäsom
Recept je hlavne rýchly, pôvodne som ho robil s volským okom a teraz som ho vylepšil s...
Vianočné perníkové muffiny
Dneska sa ma dcérka opýtala či upečiem na vianoce okrem medovníkov aj perník, ktorý je v...
Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...
Tofu s karí
Nakrájame tofu na kocky a ostatné prísady. Paprika na pásiky, cibuľka najemno, pór na...
Zapekané zemiaky z kyslou kapustou a bravčovými plátkami..
Neudávam, množstvo surovín, nech si to každý pripraví podľa seba...
Makový koláč bez múky
Je výborný a je rýchly. Môjmu hlavnému makovníkovi veľmi chutí. Takže sa už u nás...
Chutné kuracie krídelká s prílohou
Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo...
Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...
Cibuľový šalát
Robievam ho rada práve preto, že môže mať rôzne obmeny. Dnes bude základný recept.
Metrový koláč alias dva polmetrové
Síce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol...
Fašírky v horčicovej omáčke
Do mletého mäsa zapracujeme korenie na fašírky(kto chce nemusí, môže byť klasika: mčk, červ. paprika...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Znojemské z bravčových kociek
znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako...
Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem
Tento recept som objavila vďaka mojej sestre . Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo...
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu,...
Kapustníky z kyslej kapusty so zemiakmi
Tieto kapustníky máme veľmi radi, robíme ich pravidelne v zime keď je kyslá kapusta na dosah....
Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...
Tvarůžkové špízy
Mám ráda experimenty se sýry. Tvarůžky mám vždy k dispozici a ikdyž jsem tento recept dělala...
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...
Ríbezľový rýchly koláčik
Mala som v mrazničke čierne ríbezle a kúpila som si okrúhlu formu. Tak som skúsila ......
Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...
Tekvicová praženica
Mala som ešte kúsky tej tekvice, z ktorej sme vyrezávali strašiaka...
Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...
Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...