Rajčinová ako od maminky :-)

katulik1986 - fotkakatulik1986, 20. novembra 2011

Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám toto jedlo veľmi chutí, stalo sa stálicou našich Zobraziť celý popisRecept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám toto jedlo veľmi chutí, stalo sa stálicou našich nedeľných obedov.

Suroviny

800 g
200 g
1 ks
5-6 ks
4-6 ks
450 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cibuľu a koreňovú zeleninu. Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán prudko opečieme, aby sa zatiahli póry a zostalo šťavnaté.

  2. 2

    Koreňovú zeleninu nakrájame na kúsky a cibuľu nadrobno. Na oleji (ja som použila olej, na ktorom som opekala mäso) orestujeme cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a restujeme.

  3. 3

    Do zeleninového základu vložíme orestované mäso, pridáme rajčinové pyré, vodu a všetky koreniny. Podusíme domäkka asi 2 hodiny

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a nakrájame na plátky. Omáčku precedíme cez cedník, dochutíme cukrom a soľou, citrónovou šťavou a zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si rozpustili v studenej vode. (môžte urobiť klasickú zásmažku na oleji alebo masle, ale ja som už mala dosť oleja v základe, nechcela som zbytočne prilievať ešte viac a mastiť). Necháme prevrieť, vrátime späť mäsko a podávame s knedľou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia