Znojemské z bravčových kociek fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 22. novembra 2011

znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako hovädzie....

16
porcií
25 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL
1 kg
 ,mleté čier.kor.
4 PL
6 ks
1 ks
1 ks
2 ks
  vlažná




Postup

  1. 1

    mäso nakrájame na malé kocky, nakrájame párok, špekačik /viac párkov som nemala, preto som dala aj špekačik, inak myslím, že chutnejšie je len s párkami - ale asi podľa chuti/ , uhorky na drobno a aj vajíčka uvarené nakrájame alebo pretlačíme, tak , že pootáčame , aby sme mali malé kocky z bielka.

    Znojemské z bravčových kociek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cibuľu nakrájanú na jemno osmažíme na oleji, mäso dáme do hrnca, opekáme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, mäso púšťa šťavu, v ktorej mäso dusíme asi 3/4 hodiny, keď bude menej vody treba podlievať ale najskôr je lepšie dusiť vo vlastnej

    Znojemské z bravčových kociek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme polovicu párkov, polovicu uhoriek, asi 1,5 lyžice horčice, premiešame, dolejeme vodou podľa toho koľko chceme šťavy a varíme asi 1/2 hodiny, kým je mäso mäkké

    Znojemské z bravčových kociek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme zbytok uhoriek, párkov a vajíčka. Pripravila som si zátrepku z celozrnnej múky + voda, týmto som šťavu s mäsom zahustila podľa mojej potreby. Varila som ešte asi skoro 10 min.

    Znojemské z bravčových kociek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou, ja som si pridala aj červenú repu. Mňam

    Znojemské z bravčových kociek (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

vierik
Znojemské mám rada,podľa mňa môže byť aj bravčové ...
sora2
tak toto som este nerobil, vyskusam - dakujem za dobry typ
katkaszaboova
Znojemské varievam z hovädziny, chutí mi viac ako bravčové, a veru môj muž tiež má rád toto jedlo, väčšinou ho robím na jeho želanie. Tento tvoj recept sa ale podobá na moje "rozlietané" španielske vtáčiky - tam dávam párky aj uvarené vajcia. Znojemské iba s uhorkami, + slaninka, a mrkva s petržlenom, ktoré potom rozmixujem a zahustím jedlo.
Ale samozrejme tvoje jedlo týmto nechcem kritizovať, božechráň, určite chutí výborne!
marianna76
Katka v pohode... mne by to tiež chutilo radšej z hovädzieho, ale vieš... kôli cene, a neviem u nás kde sa dá kúpiť aj dobré... a takto znojemské som našla v jednom časopise a kebyže mám moračie odrezky, čo u nás v meste predávajú, spravila by som radšej také... ale aj toto bolo fajn.
isabellafly
tak ja znojemnske milujem este od nasich, doma som si este nerobila, tak to skusim, ci mi bude chutit ako od mojho dedka :-)
kika67
Pekný recept aj nafotený. Robím to podobne nedávam vajíčko už sa robí.
seecso
ďakujem za recept - chutilo veľmi a málo ľudí z môjho okolia tento recept pozná..... a priateľka mi tvrdí že sa to varievalo v školskej jedálni - niečo podobné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia