Fašírky v horčicovej omáčke

kimika - bez fotkykimika, 23. novembra 2011
Fašírky v horčicovej omáčke
Foto: kimika

Suroviny

800 g
2 ks
 ks




Postup

  1. 1

    Do mletého mäsa zapracujeme korenie na fašírky(kto chce nemusí, môže byť klasika: mčk, červ.paprika sladká, mletá rasca, cesnak, vegeta alebo soľ) a 2 vajcia. Z mäsa vytvarujeme klasické faširky, ktoré na rozpálenom oleji poopekáme z každej strany do chrumkava :). Omáčka: na oleji si speníme cibuľu, zaprášime múkou a zalejeme zeleninovým vývarom( teda klasickú zásmažku) podlejeme mliekom a pridáme plnotučnú horčicu(asi pol pohára): Podľa chuti dosolíme, dokoreníme a zjemníme lyžicou masla. Necháme prevrieť a do hotovej omáčky vložíme fašírky. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť prajem :)

Diskusia k receptu

zdenka1009
Keď sa pozerám na obrázok ,hneď by som sa ponúkla. S tou horčicovou omáčkou to musí byť dobré. Najbližšie si navarím podľa teba.
sonal
tak to som este nerobila, ale urcite skusim...
danculka
Horčicovú omáčku robievam,ale v tomto spojení som to nerobila....
marienka44
@Kimika ,do fasirky sa pridava aj namocene pecivo a obaluju sa v struhanke. V tomto recepte to odpada? Masa je ako na cebabcici. :-)
kimika
@marienka44 , áno odpadá ale ak chceš môžeš to urobiť aj ako ty robievaš, ja ani do fašírky obaľovanej v strúhanke nedávam namočené pečivo len keď robím tzv. sekanú :)
Ďakujem za komentáre :)
vierik
To musí byť len dobré,horčicová omáčka to istí :-)
ocek
musí to biť dobré,hneď by som si dal,ukladám.
duschko
Ta horcicova omacka sa mi celkom pozdava. Ukladam do mkk.
tinca
horčicovú omáčku mám rada aj k rybám
sneica
dnes som skušala fašírky na viacero spôsobov chválim tvoj recept,chutilo :)...omáčka bezva...:)
ursula4
dnes máme na obed tieto fašírky.Sú výborné.Tá horčicová omáčka nemá chybu-môjmu Bystričanovi veľmi chutilo.Ďakujem za super recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia