Fenikel čerstvý


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú fenikel čerstvý:

Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom

Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.

Rebarborové čatní Rebarborové čatní Vaše

Ku letným grilovačkám, ale tiež pre všetkých, čo často robia divinu. Letná varianta namiesto zaváraných brusníc. Toto čatní som tu nenašla a hľadala som aj pod chutney :-) Alebo len tak natrieť na svetlý chlieb alebo vianočku. Na zverejnenie ma inšpirovala dnes @Edith...

Feniklové pesto Feniklové pesto Vaše

Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. Hotové za 5 minút. Užite si to!

Fenyklová houbová polévka (fotorecept) Fenyklová houbová polévka (fotorecept) Vaše

Jednoduchá, lahodná polévka pro milovníky fenyklu.

Svieži šalát z miešanej zeleniny Svieži šalát z miešanej zeleniny Vaše

Preferujem zdravú výživu a snažím sa konzumovať čo najviac zeleniny. Veľmi mi pomáhajú rôzne šaláty, ktoré si pripravujem vo väčšom množstve a mám ich k dispozícii kedykoľvek v chladničke. Potom stačí pridať nejakú bielkovinu (losos, šunka, syr,kuracie, či iné mäso, cottage ap.) a sacharid (cestoviny, bulgur, pohánku, zemiaky, kus kus, ryžu natural) a rýchly obed, či večera je na svete. Pridávam recept na šalát, ktorý som si dnes pripravila.

Krémová mrkvovo-feniklová polievka Krémová mrkvovo-feniklová polievka Vaše

Obľúbila som si rôzne krémové zeleninové polievky, ktoré zasýtia a pritom zodpovedajú zásadám racionálnej výživy. Dnes som si uvarila mrkvovú, ktorá má zvláštnu sviežu chuť, ponúkam Vám recept na vyskúšanie.

Antipasti misti Antipasti misti Vaše

Taketo nieco prinesieme,ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku,alebo to robime doma ako predjedlo,alebo prilohu. Je to velmi variabilne,mozete pouzit zeleninu,ktoru prave zozeniete. Mnozstva pouzite podla toho,aku velku misu chcete urobit. Tato je 40x60 cm.

Pomarančový šalát Pomarančový šalát Vaše

Recept na tento šalát je od mojej veľmi dobrej kamarátky Táničky, ktorá sa tiež venuje "blogovaniu". Teraz nie je síce sezóna pomarančov, ale zachladený je úplne ideálny na teplé letné dni, ktoré pomaly, ale isto prichádzajú :-)

Kuřecí vývar v černých fazolích (fotorecept) Kuřecí vývar v černých fazolích (fotorecept) Vaše

Pro milovníky fazolí jsem připravila výbornou polévku zajímavého vzhledu a výborné chutě

Zapekané zemiaky s feniklom Zapekané zemiaky s feniklom Vaše

Taký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý kôpor, rozmarín a tymian.

Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte Vaše

Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.

Penne s feniklom a mascarpone Penne s feniklom a mascarpone Vaše

Milujeme cestoviny na rôzne spôsoby. Paradajkové omáčky nás už trocha "omrzeli" a v horúcom počasí sa nám žiadajú osviežujúce chute. Kombinácia feniklu, citrónu a mascarpone túto našu predstavu dokonale splnili ;-) Fenikel je úžasná zeleninka, nám veľmi chutí aj čerstvý v šalátoch alebo len tak nakrájaný na maslovej bagetke.

Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) Vaše

Prečo si nedať aj v týždni niečo dobré? ;)

Bravčový rillete Bravčový rillete

Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso musí byť zaliate vývarom, takže ho dolievame vodou po prípadnom vyparení. Mäso necháme vychladnúť vo vývare. Keď vychladne, natrháme ho alebo nakrájame.

Recept bez obrázku Domáci kečup Vaše

Veľmi mám rada domáci kečup - určite nechutí ako známe značky, za to však chutí "domácky" :) - a viem, čo som tam dala.... Jeho farba vám nemusí vždy vyjsť rovnaká, pretože to závisí od rajčín.

Pizza zeleninová Pizza zeleninová Vaše

Túto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy, majú pizzu veľmi radi a všetky recepty boli nesprávne kombinované..:-)

Recept bez obrázku Feniklová polievka Vaše

Fenikel očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút.



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 30

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 49/2014: Pečieme na Vianoce (1) Pečieme na Vianoce (1)
Časopis Varecha v piatok 5. decembra v denníku Pravda.


TOPlist