Rybacia polievka
Rybacia polievka

Halászlé videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 22. apríla 2024

Kotlíkové halászlé - až sa bojím, že sa spustí tradičné komentárové peklo o autenticite :) #takto #vkotlíku #pomojom

2
porcie
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks čerstvý
2 ks
1 ks
1 hrsť
1 PL
2 PL
20 g
1 PL
1 ČL
1,5 l (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Viem, ryba sa dá kúpiť už spracovaná, ale takto je to efektívnejšie a lacnejšie, plus sa niečo nové možno naučíš. Potrebovať budeš naozajský ostrý nôž na ryby alebo taký na sushi. Pstruha dekapituj (odrež mu hlavu), chyť ho za chvost, narež nožom až po kostru a pomaly rež smerom od seba. Kopíruj kosti, nechaj gravitáciu, nech ti pomáha. Takto odrežeš krásne čistú filetu z každej strany. Hlavu a kostričku si odlož bokom.

  2. 2

    Ja som varil v kotlíku, môžeš kľudne aj na sporáku, ale to je one level down :) Prvé tam idú odrezky z ryby, potom cibule, rozkrojené na 4 časti. Nasucho, bez oleja. Nasleduje celá paprika (kúsok si odrež bokom na dozdobenie), vňať, čierne korenie, paradajkový pretlak, všetky druhy mletej papriky (pikantné to sprav podľa gusta), dochuť soľou a zalej vodou, ideálne vývarom. Var hodinu za občasného miešania, na strednom výkone.

  3. 3

    Pripravený voňavý vývar sceď pomocou sitka, poriadne to prepasíruj, dostaň dnu všetko, čo sa len dá. Vráť nazad na oheň v kotlíku. Do polievky vlož nakrájané filety z rybky a var posledných 10 minút.

  4. 4

    Podávaj s čerstvým chlebíkom, dozdobené plátkami papriky a petržlenovou vňatkou.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia