Pizza zeleninová

nelajsia - fotkanelajsia, 5. apríla 2010
Pizza zeleninová
Foto: nelajsia

Túto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy, majú pizzu veľmi radi a všetky recepty Zobraziť celý popisTúto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy, majú pizzu veľmi radi a všetky recepty boli nesprávne kombinované..:-)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
 pol kocky
1  lyžička
1 dcl
3  polievkové lyžice
Obloženie:
1  ks
1  ks
pol  buľvy
1/2 ks
3  polievkové lyžice
4 ks
1  ks
10 lístkov




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, do pohára dáme droždie, cukor a vlažnú vodu, necháme vykysnúť kvások, pridáme k múke a vymiesime cesto, ktoré poprášime hladkou múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Pripravíme si zeleninovú oblohu, podusíme na troche olivového oleja cibuľu, ktorú sme nakrájali na pásiky, mrkvu a fenikel pokrájame na hranolčeky alebo pásiky a blanšírujeme 2 min. v slanej vode. Papriku a kapustu nakrájame na prúžky, reďkovku na kolieska. Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme, potrieme olivovým olejom, pokladieme zeleninu, posolíme, poukladaáme mozzarellu pokrájanú na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, necháme piecť v rúre 15-20 min. Nakoniec okoreníme pizzovým korením a čerstvou nakrájanou bazalkou.

Diskusia k receptu

martina34
no konečne niekto začal pridávať niečo pre mňa, nelajsia ďakujem, ako si sviatkovala?
nelajsia
ahooooj, sviatkovali sme celá rodinka - takže veľa varenia a riadu....ale to sú milé "šoky"....a vymýšľali sme receptíky...syn sa celý čas stravoval "oddelene" dcéra dojedala akurát zemiakový šalát s majonézou - prudko neoddelený :-))
martina34
u nás to bolo tiež také všeliake, delené, nedelené ale prudko jedlé :-) no bolo to tohoto roku menej o prejedaní sa, s trochou oddychu vo vode :-)
marlen
tá mozarella je v súlade s delenou stravou?
ssissa
ako to? ved mozzarella je kopa bielkovin a tuku
ssissa
a takisto tvaroh: napr. rajo 100g = 17,5g bielkovín, 4,2 g sacharidov, 2, 5 g tuku (jeden kelímok má 250 g, to znamená 44 g bielkovín, 10 g sacharidov, a 6 g tuku)
nelajsia
ssissa, ja nie som odborník, naštudovala som len o tom literaturu, napr, Summova, Horáková a pod.podrobne som preštudovala delenie potravín na bielkovinové, neutrálne a sacharidové...keď sa pridrziavam tohoto delenia, cítim sa lepšie, trávenie je odľahčené... neriešim to z odbornej stránky, nakoniec, Dr. Horáková je odborníčka z oblasti chémie, ovláda proces štiepenia rôznych látok v potravinách...
marianne69
...paci sa mi cesto z ovsenej muky,mam velmi rada ovsene produkty,urcite vyskusam...vyborna pizza..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia