Zapekané zemiaky s feniklom

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 20. marca 2013

Taký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý Zobraziť celý popisTaký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý kôpor, rozmarín a tymian.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
8-10 ks stredne veľké
1 ks
1 bal.
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cuketu, zemiaky a fenikel si dobre umyjeme a očistíme-nešúpeme. Pokrájame na menšie kocky a vhodíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme podľa chuti a pridáme bylinky, čerstvé alebo sušené (odporúčam hlavne rozmarín), pretlačený cesnak a dobre premiešame. Neprikryté dáme piecť asi na 180 stupňov kým všetko nezmäkne.

  2. 2

    Pór si umyjeme a použijeme pár celých, vrchných listov, ktoré nakrájame na tenk pásiky. Na panvici si rozpálime trošku olivového oleja a pór osmažíme, tak aby nám nezačal hnednúť a nezhorkol. Potom odstvavíme, pridáme smotanu (ja som dala ovsenú, je tak jemne sladká a velmi sa do tohto receptu hodí), soľ a biele korenie a rozmixujeme na krémovú omáčku.

  3. 3

    Keď máme zemiačky s cuketou a feniklom mäkké, zalejeme ich omáčkou, premiešame a dáme ešte na pár minút zapiecť a môžme podávať.

Diskusia k receptu

mijaita
Ja bych to zapekla v tenci vrstve a uhledny kousek naservirovala na talir. Takto v mise s polevkovou lzici by mi te nejen nechutnalo, ale devastuje to hezky a dobry recept.
proste0monika
rozumiem =) keby som to piekla s tým že to idem fotiť na varechu určite by to vyzeralo inak, bolo to len tak narýchlo, codúmdal a nakoniec vysvitlo, že je to dosť jedlé tak sa to cvaklo....nemyslím, že fotka je dáka podmienka k receptu, dávam ju sem len pre predstavu, nech si každý naservíruje, ako mu chutí, mne chutilo aj takto =)
pivonka
Jedlo môže byť veľmi chutné. S feniklom sa v obchodoch veľmi nestretávam a zatiaľ som ho nevarila. Dá sa jeho chuť k niečomu prirovnať?
proste0monika
hmm...neviem to vôbec prirovnať.. =D asi by som to prirovnala k hlúbiku čínskej kapusty, kotrý ale vonia krásne anízom =D
ariela6
ja mam fenikel tiež velmi rada je dobry na žaludok a vždy ked ho dostanem zvyknem ho kupit v kauflande tam ho maju stale je dobry aj s rybami je to moja najlepšia zelenina a niekedy si ho podusim len tak zo zemiakmi v parnom hrnci dobra dieta ked mam problem zo žaludkom
jamarlen
recept sa mi páči, a aj to, že fenikel nešúpeš, ani srdce z neho nevykrajuješ, ako mnohí neználkovia aj tu, na portáli, čo tak zahodia polovicu skvelej zeleniny..
skvelé by to bolo aj kokosovým mliečkom.....možno aj zapečené so strúhaným kokosom, no, uvidím, čo nakoniec pridám....
proste0monika
no kokos ma veru nenapadlo tam dať =) mám teraz doma akurát kokosovú smotanu tak hádam ešte zaexperimentujem =D
mijaita
Fenykl se ma velmi rad s houbama. Opecte platky zampionu na masle a pridejte. Pokud mate houby cerstve zamrazene, jeste lepsi! Zapecene s bramborami a event i kokosem , skvele jidlo!
jamarlen
fenikel je lahoda, no vlani ho bolo v obchode viac, používam ten, čo som si dopestoval, len už skončil, čakám na nový...@prosteOmonika , teším sa na ďaľšie rcp...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia