Veľkonočné špeciality


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty veľkonočné špeciality:

«1 2 ...53 »
Pečený jahňací hrebienok (fotorecept) Pečený jahňací hrebienok (fotorecept) Vaše

Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem pridavam. @palokuchki

Žihľavovo špenátový kiš s májovou bryndzou Žihľavovo špenátový kiš s májovou bryndzou Vaše

Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj prvý slaný kiš a veľmi chutil. Odporúčame odvážlivcom, ktorý majú radi netradičné chute. Žihľava proste chutí. Recept Debnička od babičky.

Ružičky z lásky (fotorecept) Ružičky z lásky (fotorecept) Vaše

recept ma inšpiroval, cez spolužiačku a je z netu, mierne upraveny mnou :) http://prezenu.noviny.sk/c/ako-na-to/poteste-svojich-blizkych-chutnym-kolacikom

Veľkonočný baranček Veľkonočný baranček Vaše

piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj tak :)

Veľkonočná mäsová ruža (fotorecept) Veľkonočná mäsová ruža (fotorecept) Vaše

Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po svojom. Medvedí cesnak tejto jari do tunajších obchodov „nenašiel cestu“, pri sťahovaní som v krabici „netriedené zvyšky“ objavil dávno zabudnutú silikónovú formu na bábovku v tvare ruže a s doladením surovín (o cesnak a stonky zeleru), vznikol aj tento „čačaný“ rcp s úžasnou chuťou slovenského domova. Kto chce, nech vyskúša, myslím, ba dokonca som presvedčený, že nebude ľutovať!

Zemiakový šalát Zemiakový šalát Vaše

Zemiaky, cibuľu a vajcia si očistíme. Zemiaky pretlačíme do väčšej misy , pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, nakrájané sterilizované uhorky a bielka z varených vajec pokrájané tiež na kocky. do inej misy si dáme žĺtka, horčicu ,majonézu ,korenie a soľ. Vyšľaháme to kým z toho nebude hladký krém. Potom už len pridáme k pokrájaným surovinám a poriadne premiešame. Dáme na pár hodín do chladničky a môžeme jesť :)

Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) Vaše

Tento zákusok som upiekla tradične vo veľkonočných farbách, pestré, bez masla iba tak jednoducho s lekvárom..neviem, či si niekto dá námahu piecť tento zákusok, ale ak predsa, tak prajem veľa trpezlivosti..

Jahňací hrebienok Jahňací hrebienok Vaše

slovenské jahniatko - baranček

Veľkonočný šalát Olivier Veľkonočný šalát Olivier Vaše

Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež kúsky masa - ideálne na jemno nakrájaných krabích tyčiniek. Táto bezmasitá verzia sa mi páčila viac, keďže sme ju podávali ako prílohu ku kuracím rezníkom. Recept je z knihy Anye von Bremzen Umenie sovietskej kuchyne, ktorú odporúčam každému, kto nielen rád číta o jedle, ale tiež ho zaujímajú dejiny Ruska.

Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Vaše

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Veľkonočný baranček Veľkonočný baranček Vaše

Barančeka ,ktorého upečiem na Veľkú noc máme všetci radi.

Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom Vaše

Stará dobrá sviatočná klasika - hydina s plnkou a ryžou.

«1 2 ...53 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Uľahčite si tohtoročnú prípravu džemov a marmelád + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Želírovacia sezóna je už v plnom prúde a my húževnato zapĺňame police v našej kuchyni.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste súťažíme o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Zapojte sa aj v auguste do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2015
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 30
31

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist