Veľkonočné špeciality


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty veľkonočné špeciality:

«1 2 ...53 »
Veľkonočná mäsová ruža (fotorecept) Veľkonočná mäsová ruža (fotorecept) Vaše

Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po svojom. Medvedí cesnak tejto jari do tunajších obchodov „nenašiel cestu“, pri sťahovaní som v krabici „netriedené zvyšky“ objavil dávno zabudnutú silikónovú formu na bábovku v tvare ruže a s doladením surovín (o cesnak a stonky zeleru), vznikol aj tento „čačaný“ rcp s úžasnou chuťou slovenského domova. Kto chce, nech vyskúša, myslím, ba dokonca som presvedčený, že nebude ľutovať!

Zemiakový šalát Zemiakový šalát Vaše

Zemiaky, cibuľu a vajcia si očistíme. Zemiaky pretlačíme do väčšej misy , pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, nakrájané sterilizované uhorky a bielka z varených vajec pokrájané tiež na kocky. do inej misy si dáme žĺtka, horčicu ,majonézu ,korenie a soľ. Vyšľaháme to kým z toho nebude hladký krém. Potom už len pridáme k pokrájaným surovinám a poriadne premiešame. Dáme na pár hodín do chladničky a môžeme jesť :)

Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) Vaše

Tento zákusok som upiekla tradične vo veľkonočných farbách, pestré, bez masla iba tak jednoducho s lekvárom..neviem, či si niekto dá námahu piecť tento zákusok, ale ak predsa, tak prajem veľa trpezlivosti..

Jahňací hrebienok Jahňací hrebienok Vaše

slovenské jahniatko - baranček

Veľkonočný šalát Olivier Veľkonočný šalát Olivier Vaše

Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež kúsky masa - ideálne na jemno nakrájaných krabích tyčiniek. Táto bezmasitá verzia sa mi páčila viac, keďže sme ju podávali ako prílohu ku kuracím rezníkom. Recept je z knihy Anye von Bremzen Umenie sovietskej kuchyne, ktorú odporúčam každému, kto nielen rád číta o jedle, ale tiež ho zaujímajú dejiny Ruska.

Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Vaše

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Veľkonočný baranček Veľkonočný baranček Vaše

Barančeka ,ktorého upečiem na Veľkú noc máme všetci radi.

Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom Vaše

Stará dobrá sviatočná klasika - hydina s plnkou a ryžou.

Marhuľové trojfarebné rezy s miláčikovým krémom Marhuľové trojfarebné rezy s miláčikovým krémom Vaše

Je osviežujúci, bez masla a nie veľmi sladký proste vynikajúci. Skúste neoľutujete.

Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) Vaše

Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)

Vajíčkový šalát (fotorecept) Vajíčkový šalát (fotorecept) Vaše

K veľkej noci som sa rozhodla na stôl pripraviť tento šalát, ktorý je odľahčený o rôzne chuťovky :)

Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou (fotorecept) Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou (fotorecept) Vaše

Tento recept som videla v relácii o varení britskej televízie, páčil sa mi, pripravila som a nám doma veľmi chutila táto výborná šunka, možno ju podávať za tepla i za studena.

«1 2 ...53 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
2021 22 23 24 25 26
27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist