Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...
Pečená cuketa s paradajkou a syrom
Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si...
Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...
Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )
Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave, dobrému pečenému mäsu, alebo ako chuťovku k vínu....
Moja druhá slaná kytica
Sľúbila som, že keď budem robiť slanú kyticu pridám aj fotorecept. Tak žienky nech sa...
Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.
Paštéta domáca
Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky,...
Slimáky po francúzsky
Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Nadstavená karfiolová polievka
Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo...
Moja prvá slaná torta
Túto tortu som robila po prvýkrát, ako darček k meninám kamarátke a myslím, že sa...
Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...
Mladý šalát JARIENKA
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial...
Orechmi plnený syr plesnivec na bylinkovom šaláte
Syr priečne rozrežeme. Do stredu vložíme rozdrvené vlašské orechy a spojíme.
Hovädzí špíz s mangovou salsou
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, ...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Chvost homára - Lobster tail
Moje oblubene letne jedlo z cerstvych chvostov morskeho raka (v preklade homara).
Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...
Slaná svadobná torta
. vajíčková, paštétovo- mäsová a syrová nátierka, množstvo rôznej salámy , syra, ...
Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...
Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre...
Hrianky s vyšperkovanými jaderníkmi papriky, sťaby raňajkový - mňamec Nušta 90 -
... a pokračujeme v „spanilej jazde“ s paprikami. 24. júna, t...
Cuketa so zeleninou a kozím syrom
Cukety umyjeme a rozkrojíme na polovice. Malou lyžičkou vydlabeme jadro a nasekáme ho na jemné kúsky...
Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky
Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...
Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...