Tofu rezeň v sezamovej strúhanke
Chutné a rýchle jedlo z naturálneho Tofu skvele chutí so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové je...
Veľmi chutná fazuľová polievka so zelerom
Toto musíte ochutnať, tie chute sa tam našli doslova :) K tomuto receptu som prišla náhodou,...
Zapečená krupica so slaninou
Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....
Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...
Šošovicová polievka s Tofu
Vianočná šošovicová polievka. Ak hľadáte alternatívu ku kapustnici, túto si zamilujete na prvé ochutnanie!
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...
Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...
Hubový nákyp s Tofu
Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...
Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...
Granadír s bryndzou
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete...
Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...
Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Palacinky na slano s mäsovou plnkou
Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou
Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla....
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...
Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)
Cestoviny s Tofu a pestom
Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....