Zemiakové pagáče

editamarkos - fotkaeditamarkos, 7. apríla 2014

Môj najnovší objav z TV relácie "Gastroanjel" :-). Pre obezitu a vysokú hladinu cholesterolu v krvi som bravčovú masť nahradila kokosovou.

30
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
300 g
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, v miske roztlačíme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, kokosovú masť izbovej teploty, soľ, a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto vyložíme na pomúčenú dosku, rukami rozprestrieme a potom ešte vyvaľkáme na 1 cm hrúbku. Vykrajujeme pagáče (5 cm priemer) a krájačom varených zemiakov naň vytvoríme mreže.

  3. 3

    Pagáče uložíme na kokosovou masťou mastený plech a vrch pagáčov tiež jemne potrieme masťou. Vložíme do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

radost
masť kokosovú možno nahradiť bravčovou..??
pre jednoduchosť práce a málo surovín láka ma urobiť..
anina6
aj mne sa páči tvoj recept, určite vyskúšam čoskoro.
kahverengi
Super nápad, určite vyskúšam urobiť aj s dcérou. Práve objavila čaro kuchyne, baví ju všetko to vaľkanie, miešanie, vykrajovanie. Ďakujem.
editamarkos
Pagáče, po výmene polohrubej pšeničnej múky na polohrubú špaldovú múku sú vhodné pre HIT.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia