Foto: editamarkos
Môj najnovší objav z TV relácie "Gastroanjel" :-). Pre obezitu a vysokú hladinu cholesterolu v krvi som bravčovú masť nahradila kokosovou.
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, v miske roztlačíme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, kokosovú masť izbovej teploty, soľ, a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto vyložíme na pomúčenú dosku, rukami rozprestrieme a potom ešte vyvaľkáme na 1 cm hrúbku. Vykrajujeme pagáče (5 cm priemer) a krájačom varených zemiakov naň vytvoríme mreže.
- 3
Pagáče uložíme na kokosovou masťou mastený plech a vrch pagáčov tiež jemne potrieme masťou. Vložíme do vyhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre jednoduchosť práce a málo surovín láka ma urobiť..
varecha.pravda.sk/recepty/krumplove-slky-z-budmerickej-iz...