Želé salónky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 8. decembra 2011
Želé salónky (fotorecept)
Foto: tkatka

Videla som recept na salónky tak som vyskúšala :)))

25 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

175 ml
1 PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Želatínu dáme do hrnca a prilejeme šťavu z kompótu (môže byť aj 100 % džús). Necháme napučať 10 minút.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opláchneme studenou vodou formu, použila som formu na lad.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Med rozpustíme.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šťavu pristavíme na plyn a rozpustíme želatínu, potom prilejeme med, zamiešame.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme do pripravenej formy, dáme do chladničky stuhnúť.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyklopíme a namáčame do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť.

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame :)))

    Želé salónky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
@Tkatka kam chodíš na tie nápady , ja mám uložené snáď všetky od teba,len kedy ich vyskúšam.U nás veru idú len želé salonky alebo ešte marcipánove....
irenaw
mám rada iba želatínové salónky, fondánové nie, perfektný a jednoduchý nápad...a to ani nehovorím, že čerešňové sú najlepšie :)
vierik
Toto je veru nápad za milion,no nevyskúšaj :-)
zdenka1009
Môžem použiť aj višňovú šťavu, to bude " mon chéri" výborný nápad.
irenaw
hneď ako som ich uvidela tušila som, že ich skoro vyskúšam. keď som naplnila formu uvedomila som si, že to nie je nič pre mňa čakať kým to stuhne a robiť po troškách. formu mám len jednu a hmoty som mala zarobené rovno dve dávky. tak som malý štvorcový plech tenko potrela maslom a vliala som to tam. po stuhnutí som nakrájala salónky a namočila do čokolády. sú výborné, obávam sa, že o chvíľu sú fuč. ale pri tej rýchlosti kľudne aj medzi sviatkami dorobím. ďakujem za recept.
irenaw
@slavnicanka vyklopila som na dosku celý plát stuhnutého želé a krájala tenkým zúbkovaným nožíkom, želé som si pridŕžala rukou a išlo to veľmi dobre. mne sa tie nakrájané dokonca viac páčili ako tie z formy, lebo boli hladké a jedna ako druhá. a je ich veľa hotových naraz, čo tiež nie je na zahodenie :)
irenaw
@tkatka my sme si dnes povedali, že si spravíme kokosové salónky tak ti pekne ďakujeme za nakopnutie k ďalším experimentom :)
modrykamen
No vidíte aký je svet čudný. A my máme zasa radi fondantové salónky, ale ich nikde nevieme kúpiť. Má niekto recept? Okrem toho som pobehal papierníctva a nikde nemajú papieriky so staniolom na balenie doma vyrobených salónok. Mamka kedysi robila kakaové salónky a z BB pudinku.
olinka12
No paráda určite nebudú také drahé ako v obchode ukladám do KK.PS ja si pamätám už pred 50 rokmi v Nitre nám jedna pani robila na vianoce ňugátové salonky to bola paráda.
betka11
@tkatka skvely napad,
dievčata ak mate čas sedieť pri pc celé hodiny najdete na youtube recepty o akych sa vam ani nesnivalo a ešte aj s návodom na pripravu,ja som tak našla rcp na bielu čokoladu s rastlinnym mliekom idem ju vyskúšať lebo som sa zalúbila do praliniek a do vela rcp ide biela čokina
saska12
ako namacate tie salonky? mn na tom ta cokolada nechce drzat, salonka sa roztapa. a ked necham cokoladu trochu vychladnut uz je tuha. :-(
tkatka
@saska12 ak čokoládová poleva nedrží na salónoch tak zvyknem aj 2 x namáčať. A aký máš recept na čokoládovú polevu? Ja robím takto:
83 g cery dám rozpustiť a pridám čajovú lyžičku oleja, odstavim od sporák trošku neskoršie pridám nalamanú čokoládu na varenie, nechám postáť a zamiešam, chvíľu počkám a namáčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia