Foto: sonulienka
Takto som to pod názvom dostala a tak skúste ak to ešte nepoznáte.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Tento krát som robila čerešňovú minule som robila jahotovú vždy sa može dať ovocie aké máme.
-
2
Zomlela som si mak,oddelila som si žĺtka od bielkov a vyšľahala bielka s menšou časťou cukru a žĺtka s vačšou časťou cukru tu je to naozaj od oka nemusíte sa báť a presne dávať lebo sa to spojí len aby sa to dobre vyšľahalo.
-
3
Keď máme vajcia vyšľahané spojíme ich a pridáme mak. Dáme do vymastenej a makom posypanej formy piecť.Piekla som na 170 stupňov veľmi krátko.Treba sledovať a možete aj skúsiť sparadlom či už je upečená.
-
4
Pokiaľ sa nám torta pečie si vyšľaháme šľahačku do tuha pridáme mascarpone a vanilkový cukor dobre premiešame a máme plnku hotovú. Keď je korpus vychladnutý dáme prvú vrstvu krému.
-
5
Poukladáme ovocie.
-
6
Dáme druhú vrstvu krému a odložíme do chladničky.
-
7
Ak chcete tu sa fantázii medze nekladú možete si upiecť ešte jeden korpus a na vrch zdobiť šľahačkou a ovocím alebo tak ako som to tenkrát urobila ja,že som dala na vrch dookola čerešne a zaliala želatínou a tortička je hotová. Zjedla sa na posedení raz dva.
Diskusia k receptu