Zdravá torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Takto som to pod názvom dostala a tak skúste ak to ešte nepoznáte.

30 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Tento krát som robila čerešňovú minule som robila jahotovú vždy sa može dať ovocie aké máme.
  2. Zomlela som si mak,oddelila som si žĺtka od bielkov a vyšľahala bielka s menšou časťou cukru a žĺtka s vačšou časťou cukru tu je to naozaj od oka nemusíte sa báť a presne dávať lebo sa to spojí len aby sa to dobre vyšľahalo.
  3. Keď máme vajcia vyšľahané spojíme ich a pridáme mak. Dáme do vymastenej a makom posypanej formy piecť.Piekla som na 170 stupňov veľmi krátko.Treba sledovať a možete aj skúsiť sparadlom či už je upečená.
  4. Pokiaľ sa nám torta pečie si vyšľaháme šľahačku do tuha pridáme mascarpone a vanilkový cukor dobre premiešame a máme plnku hotovú. Keď je korpus vychladnutý dáme prvú vrstvu krému.
  5. Poukladáme ovocie.
  6. Dáme druhú vrstvu krému a odložíme do chladničky.
  7. Ak chcete tu sa fantázii medze nekladú možete si upiecť ešte jeden korpus a na vrch zdobiť šľahačkou a ovocím alebo tak ako som to tenkrát urobila ja,že som dala na vrch dookola čerešne a zaliala želatínou a tortička je hotová. Zjedla sa na posedení raz dva.