Zavárané hríby vo vode

zdobec - bez fotkyzdobec, 6. augusta 2012

Hríby nakrájame podla potreby,dáme na chvílku povariť prebehnúť klokočom,scediť,premiť v čistej vode.Dať do pohárov ja do 0.3l zaliať čistou vodou asi 1 cm Zobraziť celý popisHríby nakrájame podla potreby,dáme na chvílku povariť prebehnúť klokočom,scediť,premiť v čistej vode.Dať do pohárov ja do 0.3l zaliať čistou vodou asi 1 cm od povrchu a zavičkovať.Sterilizovať asi 5 min,ale poháre musia byť celé ponorené pod vodou.Podotykam že musí sa riadne zavičkovať!

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

douglas
Žiadna soľ? Hmmm...
A čo je to "klokoč"? Prebehnutie varom?
evanaaa
Aj ja som sa chcela na tú soľ opýtať, predsa by to aspoň pomohla zasterilizovať. A že stačí len 5 minút, ja som vždy myslela, že hríby potrebujú viac.
mijaita
Takhle zavaruju houby neco roku, sul davam asi jako kdyz solim polevku. Snazim se, aby houby nebyly ve sklenici nacpane, ale mely kolem sebe trochu vule. Urcite steriluju dele nez 5 minut. Ale recept je opravdu perfektni !!!