Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou fotorecept

edith - fotkaedith, 16. júna 2014
Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept)
Foto: edith

Tak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú tú surovinu podľa seba ale tak rýchlo ako Zobraziť celý popisTak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú tú surovinu podľa seba ale tak rýchlo ako som ho spravila tak ešte rýchlejšie sa zjedol. Nazvala by som ho letným zákuskom. Je chuťovo perfektný a keď máte čerstvé jahody a neviete čo s nimi tak odporúčam tento recept .

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 balenia
1 ks
400 ml
200 g
1 l
250 g




Postup

  1. 1

    Hlbší plech ( ja som použila štvorcový 90 x 90 ), vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme rovnomerne BEBE - KEKSY a na ne pre polené jahody...(priznám sa prvý krát som dala na bebe keksy jahody z konzervy nakoľko to tak písali v pôvodnom recepte ale rozhodne použite čerstvé, tie nemajú toľko šťavy a určite sú aj zdravšie :-) a bebe keksy sa nerozmočia tak veľmi a zákusok sa po stuhnutí bude ľahšie naberať.

    Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si Panna Cottu : 400 ml mlieka necháme zovrieť a nasypeme doň prášok P.C a za stáleho miešania varíme 1 min. Vypneme a ešte kým je teplý doň zamiešame bielu na lámanú čokoládu ( ja som mala klasickú bielu čokoládu ORION 2x100g ) a necháme rozpustiť. Dobre premiešame a keď nám P.C s čokoládou trocha vychladne nalejeme ju rovnomerne na jahody, ktoré sme po ukladali na bebe keksy.

    Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si v hlbšej nádobe vyšľaháme Creme Patisserie, ( prípadne necháme vyšľahať v mixéri ). Keď máme dokonale tuhú zmes, primiešame do nej vanilkový jogurt ( POZOR musí byť kvalitný smotanový a hlavne hustý , treba poriadne rozmiešať ). Krém si rozdelíme na tri časti. Postupne vrstvíme na Panna Cotu t.j. krém - BEBE keksy, opäť krém - BEBE keksy a na poslednú vrstvu dáme už len krém.

    Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Povrch zarovnáme, a poukladáme naň čerstvé jahody , posypeme cukrárskou - jedlou dekoráciou ( ľubovolnou ) a polejeme karamelovým topingom. Dáme stuhnúť do chladničky min. na tri hodiny. Prajem dobrú chuť.

    Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    len pre informáciu Creme Patisserie sa dá zohnať napríklad v TESCU, prípadne v obchodoch na cukrárenské výrobky...

    Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

edith
Ja som ho zohnala v TESCU , ale nie vždy ho majú treba vystihnúť .. :-)
edith
akou chémiou ... ? tie jahody sú viac chemicky ošetrované z obchodu ako obsahuje v sebe ten toping a cukrová dekorácia :-)
edith
toto je zákusok s" S " panna cottou a nie PANNA COTTA treba čítať :-)
edith
napísala som panna cotta s bielou čokoládou a popis je rozpísaný ako zákusok a nie ako čistá panna cotta...
chutimi
@edith citat by si mala viacej asi ty, lebo panna cotta je v doslovnom preklade varena smotana. Tebe tam smotana ani len okolo nepresla.

"Uvaríme si Panna Cottu : 400 ml mlieka necháme zovrieť a nasypeme doň prášok P.C a za stáleho miešania varíme 1 min. " hovori za seba.

Narazal som len na to, ze nazyvas veci nepravym menom. Nemyslis, ze by bolo lepsie nahradit nejaky blby prasok cerstvymi surovinami? ...to tak na vseobecne zamyslenie nad tym, co ludia do seba pchaju.

@afataga Suhlasim
edith
ja viem čo je panna cotta... :-) ... to si mohol rovno napísať že pudingové koláče nemajú nič spoločné s pudingom ... o akých čerstvých surovinách v tortách a zákuskoch sa tu bavíme ..toto je zákusok a s panna cottou v prášku ...je to môj recept a pokiaľ vám dvom nevyhovuje tak si nájdite iný ...je ich tu toľko že až ... tento je môj a meniť ho nebudem ...
chutimi
vidim, ze s tebou nema ziaden vyznam rozumne debatovat. komenty su tu na vyjadrenie nazoru a rozumnu diskusiu...ale na to treba aj rozumnych ludi.

konstruktivna kritika je na to, aby ti pomohla a zlepsovala si sa. Pozri si moje recepty a komenty pod nimi + moje reakcie. Kazdy negativny koment mi pomaha sa zlepsit, ale na to musis mat v prvom rade zaujem.

Prajem vela uspechov s alchymiou v praskoch.

Peace
edith
Ale ja si rada necham poradit ...na tom nevidim nic zle ...ja len tvrdim ze toto je moj recept s panna cottou...chutil bozsky a kazdy nazor beriem sportovo ...
1x leomax
edith
Neda mi este reagovat na alchimiu v praskoch :-) ,,,va pecenie zakuskov, pripadne niektore torty sa bohuzial bez praskov nedaju obist...co sa tyka klasickych druhov jedal uprednostnujem cerstve a zdrave .. a vyhybam sa polotovarom ! Panna cottu so robila vela krat a nie z prasku ...pre laikov je to ako smotanovy puding s valinkou...
evanaaa
Aj ja mám doma Pana Cotu v prášku (alebo -Panna?) , to by som ozaj ani puding nemohla robiť, aj ten je v prášku, práveže je to akýsi pomocník - polotovar, kde je už nahradená smotana. Ak sem niekto dá recept, ktorý sa mi nepáči, buď si ho prečítam a nekomentujem, alebo ak sa dá tak upozorním, poradím, nemám rada také " žlčovité" poznámky. @edith , nič si z toho nerob, niekto varí zdravo, iný zdravšie a iný tak, ako chce a ako mu chutí.
edith
Nie nie pohodka :-) ja si z toho ťažkú hlavu nerobím :-) ...ja tiež tvrdím že ak sa niekomu niekoho recept nepáči tak je to jeho názor ale nebudem chcieť od neho aby ho zmenil...každý varí po svojom ..ja som tento zákusok spravila a chutil božsky ...lepšie ako samotná panna cotta...aj napriek tomu že sa snažím stravovať zdravo, niektoré suroviny a najmä pri zákuskoch či plnkách do toriet sú lepšie v prášku. S krstnou mamou čo je 30 rokov cukrárka som napiekla množstvo koláčov a keby ľudia vedeli čo všetko ponúkajú v tých sladkých kupovaných akože BIO koláčikoch a fit koláčikoch v živote by si to nekúpili...je tam sto násobne viac umelých ingrediencií ako keď použije niekto v recepte prášok z panna cotty. :-) ...
megdesign
@chutimi .... Co ma spolocne
"Nic v zlom, ale toto nema s panna cottou vobec nic spolocne"
s konstruktivnou kritikou???

"konstruktivna kritika je na to, aby ti pomohla a zlepsovala si sa"
Toto si dufam nemyslel ako kritika a zaroven ucitela seba... Ak ano, tak potom sorry, ale zobud sa.

Ku specialistom na zdravu bio stravu bez alchymistickych praskov @afatage , @tiginko a spol. sa uspesne zaraduje aj @chutimi ;)

@edith Zakusok vyzera prudko jedle ;)
edith
ďakujem za pozitíva v riadkoch :-) všetky konštruktívne "kritiky" či rady ohľadom varenia a pečenia si ukladám ... samozrejme tie čo stoja za to :-))
3sandra3
Ja som neporozumela, akých rozmerov je plech. 90 x 90 ?