Foto: edith
Tak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú tú surovinu podľa seba ale tak rýchlo ako Zobraziť celý popisTak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú tú surovinu podľa seba ale tak rýchlo ako som ho spravila tak ešte rýchlejšie sa zjedol. Nazvala by som ho letným zákuskom. Je chuťovo perfektný a keď máte čerstvé jahody a neviete čo s nimi tak odporúčam tento recept .
porcií
príprava
Postup
-
1
Hlbší plech ( ja som použila štvorcový 90 x 90 ), vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme rovnomerne BEBE - KEKSY a na ne pre polené jahody...(priznám sa prvý krát som dala na bebe keksy jahody z konzervy nakoľko to tak písali v pôvodnom recepte ale rozhodne použite čerstvé, tie nemajú toľko šťavy a určite sú aj zdravšie :-) a bebe keksy sa nerozmočia tak veľmi a zákusok sa po stuhnutí bude ľahšie naberať.
-
2
Uvaríme si Panna Cottu : 400 ml mlieka necháme zovrieť a nasypeme doň prášok P.C a za stáleho miešania varíme 1 min. Vypneme a ešte kým je teplý doň zamiešame bielu na lámanú čokoládu ( ja som mala klasickú bielu čokoládu ORION 2x100g ) a necháme rozpustiť. Dobre premiešame a keď nám P.C s čokoládou trocha vychladne nalejeme ju rovnomerne na jahody, ktoré sme po ukladali na bebe keksy.
-
3
Medzi tým si v hlbšej nádobe vyšľaháme Creme Patisserie, ( prípadne necháme vyšľahať v mixéri ). Keď máme dokonale tuhú zmes, primiešame do nej vanilkový jogurt ( POZOR musí byť kvalitný smotanový a hlavne hustý , treba poriadne rozmiešať ). Krém si rozdelíme na tri časti. Postupne vrstvíme na Panna Cotu t.j. krém - BEBE keksy, opäť krém - BEBE keksy a na poslednú vrstvu dáme už len krém.
-
4
Povrch zarovnáme, a poukladáme naň čerstvé jahody , posypeme cukrárskou - jedlou dekoráciou ( ľubovolnou ) a polejeme karamelovým topingom. Dáme stuhnúť do chladničky min. na tri hodiny. Prajem dobrú chuť.
-
5
len pre informáciu Creme Patisserie sa dá zohnať napríklad v TESCU, prípadne v obchodoch na cukrárenské výrobky...
varecha.pravda.sk/recepty/panna-cotta/32676-recept.html...
"Uvaríme si Panna Cottu : 400 ml mlieka necháme zovrieť a nasypeme doň prášok P.C a za stáleho miešania varíme 1 min. " hovori za seba.
Narazal som len na to, ze nazyvas veci nepravym menom. Nemyslis, ze by bolo lepsie nahradit nejaky blby prasok cerstvymi surovinami? ...to tak na vseobecne zamyslenie nad tym, co ludia do seba pchaju.
@afataga Suhlasim
konstruktivna kritika je na to, aby ti pomohla a zlepsovala si sa. Pozri si moje recepty a komenty pod nimi + moje reakcie. Kazdy negativny koment mi pomaha sa zlepsit, ale na to musis mat v prvom rade zaujem.
Prajem vela uspechov s alchymiou v praskoch.
Peace
"Nic v zlom, ale toto nema s panna cottou vobec nic spolocne"
s konstruktivnou kritikou???
"konstruktivna kritika je na to, aby ti pomohla a zlepsovala si sa"
Toto si dufam nemyslel ako kritika a zaroven ucitela seba... Ak ano, tak potom sorry, ale zobud sa.
Ku specialistom na zdravu bio stravu bez alchymistickych praskov @afatage , @tiginko a spol. sa uspesne zaraduje aj @chutimi ;)
@edith Zakusok vyzera prudko jedle ;)