Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: edith

Tak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú tú surovinu podľa seba ale tak rýchlo ako som ho spravila tak ešte rýchlejšie sa zjedol. Nazvala by som ho letným zákuskom. Je chuťovo perfektný a keď máte čerstvé jahody a neviete čo s nimi tak odporúčam tento recept .

6-8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Hlbší plech ( ja som použila štvorcový 90 x 90 ), vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme rovnomerne BEBE - KEKSY a na ne pre polené jahody...(priznám sa prvý krát som dala na bebe keksy jahody z konzervy nakoľko to tak písali v pôvodnom recepte ale rozhodne použite čerstvé, tie nemajú toľko šťavy a určite sú aj zdravšie :-) a bebe keksy sa nerozmočia tak veľmi a zákusok sa po stuhnutí bude ľahšie naberať.
  2. Uvaríme si Panna Cottu : 400 ml mlieka necháme zovrieť a nasypeme doň prášok P.C a za stáleho miešania varíme 1 min. Vypneme a ešte kým je teplý doň zamiešame bielu na lámanú čokoládu ( ja som mala klasickú bielu čokoládu ORION 2x100g ) a necháme rozpustiť. Dobre premiešame a keď nám P.C s čokoládou trocha vychladne nalejeme ju rovnomerne na jahody, ktoré sme po ukladali na bebe keksy.
  3. Medzi tým si v hlbšej nádobe vyšľaháme Creme Patisserie, ( prípadne necháme vyšľahať v mixéri ). Keď máme dokonale tuhú zmes, primiešame do nej vanilkový jogurt ( POZOR musí byť kvalitný smotanový a hlavne hustý , treba poriadne rozmiešať ). Krém si rozdelíme na tri časti. Postupne vrstvíme na Panna Cotu t.j. krém - BEBE keksy, opäť krém - BEBE keksy a na poslednú vrstvu dáme už len krém.
  4. Povrch zarovnáme, a poukladáme naň čerstvé jahody , posypeme cukrárskou - jedlou dekoráciou ( ľubovolnou ) a polejeme karamelovým topingom. Dáme stuhnúť do chladničky min. na tri hodiny. Prajem dobrú chuť.
  5. len pre informáciu Creme Patisserie sa dá zohnať napríklad v TESCU, prípadne v obchodoch na cukrárenské výrobky...