Vyprážané olomoucke syrečky

Autor receptu: ciernalabut

V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané jedlo ktoré doma jeme ... Komu nevadí špecifická aróma olomouckych syrečkov, odporúčam aby vyskúšal :-) Syrečky sú zdravá pochúťka, kedže majú obsah tuku cca 1%, radia sa medzi najdietejšie syry predávané u nás. Zdraviu prospešné sú ušľachtilé mliečne kultúry a sú bohatým zdrojom vápniku a bielkovín.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Olomoucke syrečky nakrájame na koliečka, kupujem balenie kde už zárezy na syre sú. Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vložíme minimálne na hodinku do mrazničky (syrečky sa tak lepšie vyprážajú a vraj nemajú pri vyprážaní takú silnú arómu - toto mi poradila jedna česká kuchárka :-) ) Preto vačšinou syrčeky obalujem deň alebo aj dva vopred ako viem ze ich budem robit na obed ....
  2. uvaríme si zemiaky, ktoré po uvarení posypeme pažitkou a polejeme roztopeným máslom, vypražíme syrečky a podávame :-)
  3. Táto dobrota je, ako som už spomínala na začiatku, dobrá aj ako pochutina k pivku, takže ak máte napríklad grilovačku na záhradke, alebo si váš drahý rád otvorí večer pivko pri telke skúste ho potešiť takouto dobrotou, určite sa poteší :-)