Vyprážané olomoucke syrečky
Autor receptu: ciernalabut
V čechách kedysi veľmi populárne jedlo k pivku, my s priatelom to lubime aj ako hlavné
jedlo s varenými zemiakmi. Je to jediné vyprážané jedlo ktoré doma jeme ...
Komu nevadí špecifická aróma olomouckych syrečkov, odporúčam aby vyskúšal :-)
Syrečky sú zdravá pochúťka, kedže majú obsah tuku cca 1%, radia sa medzi najdietejšie
syry predávané u nás. Zdraviu prospešné sú ušľachtilé mliečne kultúry a sú bohatým
zdrojom vápniku a bielkovín.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Olomoucke syrečky nakrájame na koliečka, kupujem balenie kde už zárezy na syre sú.
Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vložíme minimálne na hodinku do mrazničky (syrečky sa tak lepšie vyprážajú a vraj nemajú pri vyprážaní takú silnú arómu - toto mi poradila jedna česká kuchárka :-) )
Preto vačšinou syrčeky obalujem deň alebo aj dva vopred ako viem ze ich budem robit na obed ....
- uvaríme si zemiaky, ktoré po uvarení posypeme pažitkou a polejeme roztopeným máslom, vypražíme syrečky a podávame :-)
- Táto dobrota je, ako som už spomínala na začiatku, dobrá aj ako pochutina k pivku, takže ak máte napríklad grilovačku na záhradke, alebo si váš drahý rád otvorí večer pivko pri telke skúste ho potešiť takouto dobrotou, určite sa poteší :-)