Výborné kávové kocky fotorecept

gabikab - fotkagabikab, 3. októbra 2010
Výborné kávové kocky (fotorecept)
Foto: gabikab

Tento recept mám od svojej susedky.

30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
5 ks
1 ks
Na poliatie:
1 dcl uvarená osladená
Poleva:
2 ks
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné ingrediencie...

    Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme granko, múku, olej a prášok do pečiva. Zmes vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.

    Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený teplý koláč pokvapkáme uvarenou osladenou kávou. Potom ho natrieme ríbezľovým džemom. Džem môžme použiť aj marhuľový alebo malinový. Kto aký má rád :-)

    Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme smotanu na šľahanie, čokoládu a spolu to povaríme. Uvarenú čokoládu vylejeme na koláč, rozotrieme a necháme vychladnúť. Koláč necháme odležať, najlepšie cez noc.

    Výborné kávové kocky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marikasu
Vyzerajú dobre a hlavne je recept jednoduchý a rýchly, určite stoja za vyskúšanie :-) Tá čokoláda so smotanou sa nešľahá? podľa mňa takto iba uvarená poleva je riedka a vsiakne do koláča.
gabikab
@marikasu tá smotana sa prevarí s čokoládou a vôbec sa nešľahá. Pekne stuhne, nevsiakne do koláča a výborne sa krája :-)
valeri
tak tieto nepoznám, ukladám, vyzerajú dobre
andula1964
Vyzerajú super!!! Mňam dala by som si, u nás už nezostalo pre mňa ku kávičke nič,moji chlapci spapali skoro všetko, ostatnmé som zabalila na internát a vtedy nie je nikdy dosť. ")))))
pivonka
Vyzerajú veľmi lákavo, najmä tá čokoláda. Áno, sú krásne pokrájané. Dávam do KK.
bababa
Výborný nápad - šlahačka s čokoládou a to natrieť ako plnku, už sa naň veľmi teším. Ďakujem za receptík, určite ho budem na víkend piecť, len som si nie istá, či dovtedy vydržím.
bosulka1
kávové zákusky zbožňujem idem ho asi aj hneď vyskúšať, u nás je vždy len ten problém, že nič nestihne odležať do druhého dňa , aby bol taký dobrý presiaknutý
babi
nemá chybu, jednoduchý, rýchly a určite aj výborný. Zaujala ma hlavne tá poleva, budem ju asi praktizovať aj na iné koláče.
marienka44
Nie je napisane, aky objem ma hrncek. Ta poleva nevsiakne asi, lebo je tam ten lekvar. Granko je sladke, este cukor, osladena kava na poliatie-nie je to prilis sladke?
alexdidi
Veľmi dobre a chutne vyzerajú...ukladám si a vyskúšam
jeka
recept ešte nepoznám,vyzerajú chutne ,ukladám si ich,dakujem za recept.
gabikab
Ďakujem všetkým za komentáre @marienka44 hrnček má objem 250ml, káva je len trošku osladená (1 kávová lyžička cukru), granko nie je až také sladké a ten ríbezľový džem je kyslastý, takže chuťovo je to vyvážené, ale ak chceš môžeš dať menej cukru. Každému podľa chuti :-) Do práce mi neostal ani jeden kúsok :-(
enge149
vyskúšam,tiež ma zaujala tá čokolpoleva so šľahačkou..
cinkla
Uz som vcera vyskusala. Skutocne je ten recept velmi dobry. Len treba pocitat s tym, ze davka je na mensi plech, alebo len do tortovej formy. Mne este bolo luto, ze je sezona na jablcka a hrozno, tak som tam pred pecenim do cesta " nastrkala " na drobno pokrajane jablka a hrozno (takmer bezjadierkove ). Cokoladova poleva so smotanou patri k tym "mäksim ", ale je super rychla a vyborna. Vrelo odporucam.
emica
urcite vyskusam aj ja u nas sa nic nezkazi ukladam do kk
babidka
prave som hladala nieco rychle a chutne , dakujem za recept . Ideme zajtra na navstevu k "pradedeckom" nasej vnucky :-)))) lebo ju este nevideli -a patri sa dedkom nieco dobre doniest :-)
marikasu
gabikab koláčik som piekla včera, roztopenú vlažnú čokoládu som zmiešala s pochúťkovou smotanou a tak natrela na koláčik a mal obrovský úspech, zmizol neuveriteľnou rýchlosťou :-)) ďakujem za receptík
japany
tá čokoládka na vrchu vyzerá fantasticky......... musím vyskúšat,lebo sa mi taká pekná nikdy nepodarila..............
gabikab
@marikasu s tou pochúťkovou smotanou to tiež vyskúšam :-) @japany tá čokoláda je fakt výborná a veľmi dobre sa krája, pretože nie je taká tvrdá a nepraská :-)))
piczur
Piekla som ho v sobotu večer, ale nevydržala som neochutnať aspoň konček, naozaj musí tú noc odpočinúť a dozrieť, potom hmm... nebíčko v papuľke. ďakujem za recept.
zitar
Dnes večer som koláč upiekla, okrem toho, že rozvoniava celý byt, je skutočne vynikajúci. Tie chute - káva + čokoláda, no fantázia.
elka56
Uložené,už aj vyskušane a možem odporúčať ,sú výborné,ľahučké ,chutnučke.Upiekla som na väčšom plechu,čiže dávku som zdupľovala.
elka56
Uložené,už aj vyskušane a možem odporúčať ,sú výborné,ľahučké ,chutnučke.Upiekla som na väčšom plechu,čiže dávku som zdupľovala.
adrianal
Poslala som muza hladat nejaky bud nepeceny, alebo lahky peceny recept..otvoril si varechu, nasiel toto, a uz len pohladom nan, vravim: urobime ho! :-) Takze ingrediencie nakupene, a my si ideme spravit sladkuuu nedelu. A som zvedava na tu kavovinu chut, pretoze take zakusky velmi nejedavam. Poleva znie skvelo, snad sa vydari. Tak do pecenia, priatelia!:-))
helca103
tento koláčik je vynikajúci , najprv som sa bála tej čokolády ale výsledok bol famózny
gabikab
@helca103 som rada, že chutil :-) a tá čokoláda je super, pretože nepraská, keď sa reže :-)
foska
Dik za recept, dnes som ho upiekla a je vyborny, mozno trosku prisladky, ale inak skvely. Poleva je fantasticka. (A pre seba si sem dam poznamocku, ze ten pliesik s vrubkom bol akurat :) )
silvia68
prave som ho dopiekla, kedže ste písali že je to na malý plech a ja malý nemám, pridala som len jedno vajce navyše a 0,5dcl z každej dalšej suroviny a aj tak som pozerala či neutečie z plechu, toľko bolo cesta. Neutiekol, ráno ochutnáme. Tá poleva je super nápad.
zuzana05
ja som ho tiez robila na velky plech a bol vyborny- len ma jednu chybu, ze sa strasne rychlo zjedol :)
gabikab
Ďakujem všetkým za komentáre a som rada, že koláč chutil :-)
rona33
Hmmm. Mňam. To si urobím. Už som si to uložila. Vyskúšam.
jakubjakovae
Neviem, čo robím zle, ale vždy ked ho pečiem, krásne sa mi dvihne, a potom pred dopečením mi pľasne...mám ho nízky...robila som ho už aj v menšom plechu....
fany1602
dneska som vyskúšala tento koláčik a môžem potvrdiť že je výborní!!!netreba na ňom nič meniť normálne som ho dala na veľký plech a bol krásne vysoký a dobrí šťavnatý dakujem za receptík odporúčam vyskúšať!!!
brambora
kolacik je skvely stavnaty, len nejak u mna malo kavovy :D nabuduce dam asi trochu kavy aj do cesta. aj som ho polievala kavou, ale ked som nasledne davala lekvar, tak uz sa zacinal odlupovat. ale cokolada zakryla. :D ale inak uzasny...
morenajea
Výborný koláč - robila som do klasickej tortovej formy. Z tejto dávky vyjde dosť vysoká torta - aj som ju prekrojila na dva pláty. Do stredu som dala okrem kávy aj džem. Chutí veľmi čokoládovo, taká šťavnatejšia sacherka. Granko som použila domáce. *****
jankazj
ahojte,ja som ho tiez pikla na mensom plechu,no dako mi splasol a neviem preco,ani som ho pocas pecenia neotvarala az ked sa upiekol a aj tak splasol,neviete preco?dakujem za radu
florkad
koláč som piekla včera ,výborný ,nemala som granko tak som dala pol šálky holand. kakaa a vynikajúci ,zaťovi veľmi chutil ,ďakujem za recept
jankazj
a chcem sa opytat ci vam nesplasol po upeceni,lebo mne hej a neviem preco
ramonka
Tento kolacik ma zaujal v jednoduchosti a je fantasticky :-) mozem len odporucit...robila som dvojitu davku na velky plech,len cukru som dala menej a vysledok bol užasny :-)
mojicka
fantasticky :) a ta cokoladova poleva je top :) oddnes inu ani nerobim...vyzera uzasne,chuti uzasne a nepraska :)
marcinko
Tej várovej čokolády kolko kusov?
Lebo je aj stogramová, dvestogramová...ďakujem
marcinko
@jankazj (19.5.2014 12:33)

Mne to tiež robilo a povedala mi bývalá kolegyňa, že to urobí vtedy,keď nie sú vajíčka s cukrom vyšľahané poriadne do peny..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia