Foto: snezienka11
Aj vám v lete padne vhod osviežujúca zmrzlina? Uviedla som pre vás jednoduchý recept ako si ju pripraviť doma.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia, vanilkový a kryštálový cukor vyšľaháme dopenista. Šľaháme ručným elektrickým šľahačom asi 5 minút.
- 2
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Tú spojíme s vajcovou hmotou. Ak sa vám zdá, že je to celé priveľmi riedke nebojte sa ešte to stuhne v mrazáku.
- 3
Zmrzlina je hotová. Môžte do nej pridať niekoľko lyžičiek kakaa, pomleté oriešky, rozmixované ovocie alebo prikryť oblátkou a vtedy by z nej bola ruská zmrzlina. Zmrzlina dáme asi na 5 hodín do mrazničky a potom môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu