Výborná domáca zmrzlina

Autor receptu: snezienka11

Aj vám v lete padne vhod osviežujúca zmrzlina? Uviedla som pre vás jednoduchý recept ako si ju pripraviť doma.

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, vanilkový a kryštálový cukor vyšľaháme dopenista. Šľaháme ručným elektrickým šľahačom asi 5 minút.
  2. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Tú spojíme s vajcovou hmotou. Ak sa vám zdá, že je to celé priveľmi riedke nebojte sa ešte to stuhne v mrazáku.
  3. Zmrzlina je hotová. Môžte do nej pridať niekoľko lyžičiek kakaa, pomleté oriešky, rozmixované ovocie alebo prikryť oblátkou a vtedy by z nej bola ruská zmrzlina. Zmrzlina dáme asi na 5 hodín do mrazničky a potom môžme podávať.