Foto: ekma
Veľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr. čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru Zobraziť celý popisVeľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr. čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru a ak orechovú tak nasekajte do nej orechy...
príprava
Suroviny
100 g |
|
63 g (z nepražených kakaových bôbov alebo obyčajné kakao) |
|
70 g (podľa chuti xylitol, trstinový cukor, kokosový cukor) |
|
štipka (alebo iná ak nemáte) |
|
Postup
-
1
Najprv rozpustíme kakaové maslo, (dostať v bio alebo zdravom obchode) vo vodnom kúpeli. Ak chceme čokoládu úplne raw, postupujeme tak isto ako pri vodnom kúpeli no hrnce máme mimo varu.
-
2
Potom postupne pridávame kakao, sladidlo a štipku soli. Miešame až kým nám nevznikne čokoláda. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Chuť môžme zjemniť troškou obyčajného kravského masla alebo masla ghee.
-
3
Nakoniec môžme čokoládou naplniť nejaké formičky. Ja som čokoládu použila v inom recepte .:-)
Diskusia k receptu