Výborná domáca čokoláda

ekma - fotkaekma, 29. decembra 2015
Výborná domáca čokoláda
Foto: ekma

Veľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr. čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru Zobraziť celý popisVeľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr. čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru a ak orechovú tak nasekajte do nej orechy...

10+tuhnutie minút
príprava

Suroviny

100 g
63 g (z nepražených kakaových bôbov alebo obyčajné kakao)
70 g (podľa chuti xylitol, trstinový cukor, kokosový cukor)
štipka (alebo iná ak nemáte)




Postup

  1. 1

    Najprv rozpustíme kakaové maslo, (dostať v bio alebo zdravom obchode) vo vodnom kúpeli. Ak chceme čokoládu úplne raw, postupujeme tak isto ako pri vodnom kúpeli no hrnce máme mimo varu.

    Výborná domáca čokoláda - obrázok 1
  2. 2

    Potom postupne pridávame kakao, sladidlo a štipku soli. Miešame až kým nám nevznikne čokoláda. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Chuť môžme zjemniť troškou obyčajného kravského masla alebo masla ghee.

    Výborná domáca čokoláda - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec môžme čokoládou naplniť nejaké formičky. Ja som čokoládu použila v inom recepte .:-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia