Výborná domáca čokoláda
Autor receptu: ekma
Veľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr.
čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru a ak orechovú tak
nasekajte do nej orechy...
10+tuhnutie minút príprava |
Postup
- Najprv rozpustíme kakaové maslo, (dostať v bio alebo zdravom obchode) vo vodnom kúpeli. Ak chceme čokoládu úplne raw, postupujeme tak isto ako pri vodnom kúpeli no hrnce máme mimo varu.
- Potom postupne pridávame kakao, sladidlo a štipku soli. Miešame až kým nám nevznikne čokoláda. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Chuť môžme zjemniť troškou obyčajného kravského masla alebo masla ghee.
- Nakoniec môžme čokoládou naplniť nejaké formičky. Ja som čokoládu použila v inom recepte .:-)