Výborná domáca čokoláda

Autor receptu: ekma

Veľmi dobrá domáca ale aj zdravá čokoláda z pravého kakaového masla. Ak máte radi napr. čili čokoládu pridáte čili, ak pomarančovú tak pomarančovú kôru a ak orechovú tak nasekajte do nej orechy...

10+tuhnutie minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv rozpustíme kakaové maslo, (dostať v bio alebo zdravom obchode) vo vodnom kúpeli. Ak chceme čokoládu úplne raw, postupujeme tak isto ako pri vodnom kúpeli no hrnce máme mimo varu.
  2. Potom postupne pridávame kakao, sladidlo a štipku soli. Miešame až kým nám nevznikne čokoláda. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Chuť môžme zjemniť troškou obyčajného kravského masla alebo masla ghee.
  3. Nakoniec môžme čokoládou naplniť nejaké formičky. Ja som čokoládu použila v inom recepte .:-)