Foto: daniella9
Sladkosť môjho detstva...;-)
4-5
porcie
porcie
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelíme žltka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a žltka zmiešame s cukrom*, vanilínovým cukrom a trochou mlieka.
-
2
Mlieko zohrejeme a postupne doň dávame obláčiky snehu, po chvíľke ich obrátime, vyberieme a dáme do hlbšej misky alebo na tanier. žltka zmiešané s cukrom prilejeme do mlieka, pridáme hrozienka a po chvíli odstavíme z ohňa.
- 3
Servírujeme do misiek, navrch dáme snehové obláčiky a posypeme hrozienkami. HoTovo, dobrú chuť:-) * Množstvo cukru závisí od vás:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
toto je maškrtka aj pre bezzubých!!! :-)))
Pravdu máš v tom,že madártej je maďarské slovo
čo v preklade znamená vtáčie mlieko.
Recept pochádza z francúzka.
Pozdravujem ťa z Holandska.
Tvoje vyzerá úchvatne a naservírované je na 1*
Aj tebe pozdrav z holandska
dúfam, že jej bude chutiť:-)
tak to je teda riadna spotreba;-)