Foto: gordonko
.... ,,kradnuté,, vraj chutí lepšie , viem o opustenej a zanedbanej Zobraziť celý popis.... ,,kradnuté,, vraj chutí lepšie , viem o opustenej a zanedbanej zahrade, kde višňa rodí nádherné plody ..... tak si znich ,,požičiavam,,
Postup
-
1
pozeral som recept na VARECHA.sk a našiel som zajmavý recept .... no ingredience nemám presne a v takom množstve ako treba a tak som robil dva druhy , klasický a po odobratí približného množstva lekváru som zo zbitku ( cca 3kg aj s cukrom ) dorobil drúhý obohacený , chuť lekváru je skvelá
-
2
...vätšiu polovicu vykostkovaných višní som dal variť do hrnca
-
3
..trochu som ich pomixoval tyčovým mixerom
-
4
pridal 4 vanilínové cukry
-
5
4 sáčiky Quitinu 2:1 a varil asi 15 minut
-
6
potom som to rozmixoval ešte viac
-
7
a prisypal som zvyšné višne
-
8
kým sa mi to prihrialo nastrúhal som si horkú čokoládu ,pootváral cukor a nachystal starú mysliveckú
-
9
opäť mi to vrie , pridávam 3 kg cukru a rozmiešam ho , znovu privrdiem k varu a ešte varým 5 - 10 minut po znovuzovretí .... potom už plnim do pohárou ,ktoré kladiem na deku hore dnom .
-
10
klasická prvá várka je hotová
-
11
DRUHÝ druh lekváru ... asi 3 kg zostávajúceho lekváru som ,,obohatil,, o 100 - 120 gr horkej čokolády ... lekvár mal lepšiu vôňu
-
12
prilial som do 1 dcl starej mysliveckej a premiešalval asi do 5 minut ,aby sa čokoláda rozpustila
-
13
..bolo hotové ....už som len plnil do pohárou a opäť kládol do deky dnom hore ..... samozrejme že som ho aj koštoval , chuť mi bola známá , potom som nato došiel ...chutil ako bonbony z bonboniery
-
14
...dnešná várka dole klasika hore ochutený...... už sa chladí
-
15
..HOTOVO
Doteraz som višňový džem robila s gelfixom, tento rok som nedávala. Takže je čistý, 100 % . Chuťovo je vynikajúci.
*
Si šikovný, manželka má radosť.Recepty sú dobre napísané,len vyskúšať.