Višňový lekvár (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... ,,kradnuté,, vraj chutí lepšie , viem o opustenej a zanedbanej zahrade, kde višňa rodí nádherné plody ..... tak si znich ,,požičiavam,,
Postup
- pozeral som recept na VARECHA.sk a našiel som zajmavý recept .... no ingredience nemám presne a v takom množstve ako treba a tak som robil dva druhy , klasický a po odobratí približného množstva lekváru som zo zbitku ( cca 3kg aj s cukrom ) dorobil drúhý obohacený , chuť lekváru je skvelá
- ...vätšiu polovicu vykostkovaných višní som dal variť do hrnca
- ..trochu som ich pomixoval tyčovým mixerom
- pridal 4 vanilínové cukry
- 4 sáčiky Quitinu 2:1 a varil asi 15 minut
- potom som to rozmixoval ešte viac
- a prisypal som zvyšné višne
- kým sa mi to prihrialo nastrúhal som si horkú čokoládu ,pootváral cukor a nachystal starú mysliveckú
- opäť mi to vrie , pridávam 3 kg cukru a rozmiešam ho , znovu privrdiem k varu a ešte varým 5 - 10 minut po znovuzovretí
.... potom už plnim do pohárou ,ktoré kladiem na deku hore dnom .
- klasická prvá várka je hotová
- DRUHÝ druh lekváru ... asi 3 kg zostávajúceho lekváru som ,,obohatil,, o 100 - 120 gr horkej čokolády ... lekvár mal lepšiu vôňu
- prilial som do 1 dcl starej mysliveckej a premiešalval asi do 5 minut ,aby sa čokoláda rozpustila
- ..bolo hotové ....už som len plnil do pohárou a opäť kládol do deky dnom hore ..... samozrejme že som ho aj koštoval , chuť mi bola známá , potom som nato došiel ...chutil ako bonbony z bonboniery
- ...dnešná várka dole klasika hore ochutený...... už sa chladí
- ..HOTOVO