Foto: babkamt
V prvej časti som písala len postup výroby višňovice,teraz pridávam aj fotky.Ešte som natrhala potrebné množstvo višní,tak som aj ja spravila likér.
Postup
-
1
3 kilá tmavých umytých višní aj s kôstkami prekladám v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru. Aby sa mi to lepšie miešalo,dala som višne do dvoch pohárov.
-
2
Poháre som zakryla gázou.Za stáleho premiešania,ja som zo začiatku,kým sa pustila šťava,miešala každý deň.Višne nechám odstáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavam.Na fľašu som si nalepila lístok,na ktorom mám napísané , kedy som višne nakladala a dátum , kedy ich mám stiahnuť.
-
3
Po uplynutí 9 týždňov som višne scedila cez sitko,do ktorého som vložila gázu. Do scedenej višňovej šťavy pridám 2 kusy rumovej esencie ,1 liter destilovanej vody a ja som pridala štvorročnú čerešňovicu 52.Za mladi sme chodili do Maďarska na Jamaika rumovú esenciu.
-
4
Všetko spolu premiešam,nalejem do fliaš .Tento likér vydrží dlho,ak sa ovšem rýchlo nevypije.Ja som naliala do dvoch kalíškov,jeden pre mňa a druhý ponúkam tomu,kto má naňho chuť.Na zdravie.
Diskusia k receptu