Vianočný vaječný koňak

Autor receptu: evicka01

Zdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak robím vždy začiatkom decembra, mám vtedy takú vianočnú náladu...Dnes som si kúpila na koňak suroviny. A je tak sychravo, že som ho aj pripravila a tu je recept a výsledok...

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny.
  2. Pridáme kondenzovné mlieko Salko. Postupne pridávame vodku a rum. Hotovo.
  3. Kedysi dávnejšie som dávala lieh, ale vaječný koňak bol príliš príkry. Neskôr som vymenila lieh za vodku. Ale nakoniec som doplnila vodku rumom, ktorý svojou vôňou dodáva vaječnému koňaku inú atmosféru.
  4. Pripravte si dve pollitrové fľaše. A keď bude riadne mrznúť, tak nezabudnite z vaječného koňaku vyčariť Bombardino - vaječný koňak zohrejeme na sporáku spolu s rumom a troškou mlieka, nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou.