Foto: meggienka76
...určite je tu viac receptov na tiramisu, ale moje Vám snáď vyčarí aj úsmev na tvári. Recept som dostala napísaný na papieriku, takže neviem Zobraziť celý popis...určite je tu viac receptov na tiramisu, ale moje Vám snáď vyčarí aj úsmev na tvári. Recept som dostala napísaný na papieriku, takže neviem jeho pôvod.
Postup
-
1
Vo veľkej mise šľahacími metlami vyšľaháme nátierkové maslá so šľahačkovými smotanami, kryštálovým a vanilínovým cukrom. Šľaháme 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vystelieme piškótami, poriadne pokvapkáme silnou čiernou kávou a potom to pooblievame umom (rumom) podľa chuti. Dáme na to polovicu vrstvy, uhladíme a znova dáme vrstvu piškót, ktorú pooblievame silnou kávou a umom a nakoniec prikryjeme druhou polovicou krému. Uhladíme, a poriadne posypeme cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu. A hotovo! Dáme do chladničky stuhnúť najlepšie od večera do rána, ak to vydržíte. Po stuhnutí odstránime okraj tortovej formy a tiramisu obložíme trubičkami. Vrch si ozdobíme ľubovoľne alebo vôbec.
-
2
...zdobíme podľa fantázie
Diskusia k receptu