Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny fotorecept

oldomachac - fotkaoldomachac, 25. marca 2016

Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy
- tento pokrm je typický pre môj rodný kraj, pripravovali ho v ,,,,každom dome,,,, , mama ho vždy robila len na Veľkú noc, keď bola ešte pec, tak sa piekol v peci spolu s chlebom k Veľkej noci, možno ho niekto pozná, ale pod iným názvom.

Suroviny

10 - 15 ks (rohlík)
2 nožičky (0,6 kg)
0,6 kg
8 - 10 ks
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    všetky žemle (rožky) nakrájať na kocky, dať do misy, naliať na ne mastnotu z vývaru po slanine a klobáse, zapariť pod pokrievkou

    Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    - uvariť klobásu a slaninu

    Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    - pripraviť z vajec, mlieka, soli hmotu
    - slaninu a klobásu vybrať, nakrájať na kocky a kolieska, všetko nasypať na žemle, spolu s vaječnou hmotou zmiešať - pripraviť zmes, tzv. plnku (nadievku), ochutiť podľa chuti, naložiť do vymasteného pekáča, primerane pritisnúť

    Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    piecť v rúre asi 180 °C do zlatova

    Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    - konzum: na teplo, aj studeno

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: