Veľkonočné vajíčka (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Takéto varené Veľkonočné vajíčka zvykneme robiť už roky. A ešte stále nevyšli z módy.

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šupky z cibúľ si vložíme do hrnca, poukladáme na ne vajíčka a zalejeme vodou. Varíme vajíčka aj 20 minút. Odstavíme a necháme ich v tej vode aj vychladnúť.
  2. Vajíčka vyberieme a osušíme na utierke.
  3. Pripravíme si nálepky, nastriháme si ich do tanierika s vodou a ponaliepame na vajíčka.
  4. Keď sa nálepky osušia, vajíčka vymastíme kožou zo slaniny. Takto pripravené vajíčka ponúkame kúpačom a nielen im. Tvoria neoddeliteľnú súčasť nášho Veľkonočného stola. Tieto vajíčka sa aj bielia, či šúpu ľahko, nieni prilepené bielko o škrupinku.