« Naspäť na tento recept

Veľkonočná torta verzia na vytlačenie



Autor receptu: juliq023

Postup receptu

Piškótová hmota: Bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne 40 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou a dozdobíme.

Čokoládový krém: Smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.

Suroviny




85
minút
príprava
40
minút
na 160 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist