Vanilkový cukor

lucek82 - fotkalucek82, 9. júla 2013

zvykla som si pripravovat svoj vlastny vanilkovy cukor, ktory skutocne uzasne rozvoniava, a je fajn do kavy alebo do kolacov.

Suroviny

1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do cistej nadoby (sklenenej alebo akejkolvek uzavieratelnej) nasypeme krystalovy cukor, vlozime cely vanilkovy bob, nadobu uzavrieme. Cukor mozme uzivat po 2-3 dnoch, do kolacov davam 1 polievkovu lyzicu.

  2. 2

    To iste robim aj so skoricovym drievkom, ktore vkladam do krystaloveho cukru a mam uzasny domaci skoricovy cukor do kavy alebo do kolacov.

Diskusia k receptu

mracik9
ja takto pripravujem aj s práškovým,ale naj dobrota voňavá je vanilkový extrakt
evanaaa
Aj ja mám cukor s vanilkovým luskom a aj extrakt - lusky sa lúhujú vo vodke, ale nejak sa mi nezdá silný. A ty, @mracik , ako ho robíč, s čím? Mimochodom, nemám cukor ale sladidlový - xylitol.
evanaaa
Všimla som si, že píšeš - Vanilínový, ale myslím si, že to je cukor s umelou vanilkovou príchuťou - vanilínom, čiže chemicky upravený, ten pravý je len Vanilkový,s pridaním vanilkového lusku, to je rozdiel.
evanaaa
Niet začo, ja aj keď v obchode vidím - vanilínový cukor, tak ho nekúpim, kupujem len vanilkový, je síce drahší, väčšinou je od Dr. Oetkera.
dadakanv
Škoricový cukor si pripravujem z krupicového cukru a mletej škorice. Do 7 dl pohára, cca do 3/4 nasypem cukor + ml.škoricu zašróbujem, potrasiem a hotovooo.
kanori20
Ja to robím už desať rokov a som spokojná. Používam jemný kryštálový cukor. A na škoricový používam mletú škoricu . Je to super a komu som to poradila je veľmi spokojný.
jayro
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny. Viac o Matcha čaji v našom E-shope:  matchatea.sk?a_aid=5313482b46d4c&a_bid=6c2558be
natalii
@evanaa čítala som štúdiu, kde analyzovali vanilínové a vanilkové cukry na obsah vanilky...čo mňa veľmi zarazilo, že dokonca vanilkove cukry Dr.Oetkera neobsahovali ani toľko vanilky, koľko uvádza tuším potravinový kódex ako minimálne množstvo (tým Vás nechcem odradiť alebo odcudzovať výrobky Dr. Oetkera, to nie...s mnohými som spokojná) ale čo sa týka spomínaného vanilkového cukru...tiež radšej odporúčam spraviť si ho doma z vanilkového struku :) :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia