Takže, tento recept je veľmi jednoduchý. Pripravujeme ho vždy na Vianoce. Dobre sa uskladňuje, čiže vydrží dlho. Pochutí si na tom celá rodina.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Preosejeme si hladkú múku do misy. Po troche pridávame rozpustenú heru. Cesto poriadne premiešame.
- 2
Pridáme pomleté orechy a práškový cukor. Cesto poriadne vymiesime a odložíme na pol až celú hodinu do chladničky. Kedˇ cesto vyberieme z chladničky, rozkrojíme si ho na časti, z ktorých vyšúľame tenučké pásiky, ktoré vytvarujeme do tvaru podkovičky a položíme na plech vystlaný papierom. Takto to spravíme z celým cestom.
- 3
Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia 18 minút alebo podľa uváženia. Po vybratí z rúry počkáme dve minúty a obaľujeme v zmesi, ktorú sme si pripravili zmiešaním vanilkového a práškového cukru. A potom ukládame do škatuliek alebo na taniere.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jankaadamka : ale aj tak Ti verim, ze su bezvadne, ved vsetko, co tam davas, su same dobre veci.
Cesto : 280 g hladkej preosiatej muky,200 g tuku /Palmarin/,100 g mlete orechy,70 g pras. cukor a stipka soli medzi prsty, na obalovanie:Pras. cukor a vanil.cukor pomiesat. Obaluju sa este teple. Ked je vela cukru v ceste, horia pri peceni. To je moja rada.
Aj salsu sa naucite podla tejto stranky. :-) Treba pozriet klikom na kolonku video aj ostatne videa, je ich tam stovky.