Vanilkové (orechové) rožky

jankaadamka - fotkajankaadamka, 4. decembra 2010

Takže, tento recept je veľmi jednoduchý. Pripravujeme ho vždy na Vianoce. Dobre sa uskladňuje, čiže vydrží dlho. Pochutí si na tom celá rodina.

15 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
120 g, mleté
 (len trocha)
1 ks, na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Preosejeme si hladkú múku do misy. Po troche pridávame rozpustenú heru. Cesto poriadne premiešame.

  2. 2

    Pridáme pomleté orechy a práškový cukor. Cesto poriadne vymiesime a odložíme na pol až celú hodinu do chladničky. Kedˇ cesto vyberieme z chladničky, rozkrojíme si ho na časti, z ktorých vyšúľame tenučké pásiky, ktoré vytvarujeme do tvaru podkovičky a položíme na plech vystlaný papierom. Takto to spravíme z celým cestom.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia 18 minút alebo podľa uváženia. Po vybratí z rúry počkáme dve minúty a obaľujeme v zmesi, ktorú sme si pripravili zmiešaním vanilkového a práškového cukru. A potom ukládame do škatuliek alebo na taniere.

Diskusia k receptu

marienka44
@Jankaadamka ,to som este nepocula, aby sa vanilkove rozky valkali. Vzdy sa sulali . Aj video, co mi pravidelne chodi do e-mailu, Tak sa to robi ,ma techniku sulkania. Kto chce, mozem poslat video Tak sa to robi, ale to asi vsetci uz poznate, je to vynikajuci naucny serial s videami o vsetkom, napr. ako hrat sachy, ako sa naucit salsu, ako napiect vanilkove rozky a mnoho stoviek inych videí.
anina43
zadate do google :VIDEO Ako sa to robi.sk vanilkové rožteky alebo iný recept na pečivo, napr. veterníky , možno sa tam i zaregistrovať a budú vám posielať nové videa mailovou poštou, zverejňujú aj prípravu varených jedál, ideálne pre mladé gazdinky, ale i staršie si doplnia znalosti
palokuchki
@Jankaadamka , vsimla som si ze si velmi mladucka a nova medzi nami. Vitaj na vareche. Je pekne vidiet, ze taka mlada a mas zaujem o pecenie a odvahu pridavat recepty.
dogagador
no a ja sa tiez trapim so sulkanim..lenze potom mam nadherne rohlicky, nie neforemne placicky. pouzivam recept od Dulovej, ten je vianocna klasika.
@jankaadamka : ale aj tak Ti verim, ze su bezvadne, ved vsetko, co tam davas, su same dobre veci.
marienka44
Dnes som si zarobila cesto a nechavam ho v chladnicke aspon 24 hod.
Cesto : 280 g hladkej preosiatej muky,200 g tuku /Palmarin/,100 g mlete orechy,70 g pras. cukor a stipka soli medzi prsty, na obalovanie:Pras. cukor a vanil.cukor pomiesat. Obaluju sa este teple. Ked je vela cukru v ceste, horia pri peceni. To je moja rada.
marienka44
@marianne69 ,keby som mala Tvoju mailovu adresu, uvediem ju na tej stranke na pravidelne posielanie. Mne to chodi skoro kazdy den. Nedavno prisli Fukane kokosove rozky, ktore vyskusam. Prave citam v prilohe Noveho casu, aky je kokos, jeho vlaknina, mlieko prospesne zdraviu a obsahuje zelezo /vsetci sme chudokrvni/, B1,B2, niacin , horcik, mangan atd. Moja susedka ma presne take formicky, ako tam predvadzaju na videe. Je to polopatisticky podane.
Aj salsu sa naucite podla tejto stranky. :-) Treba pozriet klikom na kolonku video aj ostatne videa, je ich tam stovky.
mariaklara
marienka44, skutočne máš pravdu, že čo kokos všetko obsahuje. Mojej dcére to pomohlo.
jana321
aj ja sa pridám, ja robím rožky v drevenej formičke a mám ich všetky pekne rovnaké a sú naše obľúbené
tinca
@marienka44 ja mám vo vizetke e-mail zadaný pošli mi to, aby mi to chodilo. Pekne ďakujem
dasuria
@marienka44 aj ja ta velmi poprosim,zaregistruj ma na tej stranke,aby mi chodilo to video. email mam vo vizitke. dakujem velmi pekne.
jankaadamka
ja som vlastne chcela povedať vyšúľame.. ale som sa pomýlila, každý robí chyby..
aninocka
kto chce dostavat novinky - tak chodte na akosatorobi.sk a dole na stranke dajte svoj email a budu Vam chodit vsetky novinky - su tam aj super vianocne ozdoby, ktore si mozete spravit doma.... :)
boda
Dnes som ich upiekla, sú naozaj vynikajúce, ja som pridala aj 1 žĺtok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia