Ultrarýchle silvestrovské chuťovky

natali - fotkanatali, 30. decembra 2012
Ultrarýchle silvestrovské chuťovky
Foto: natali

tento recept som našla medzi mamkinými starými receptami, trošku som ho pomenila a výsledok stojí zato :)..veď skúste

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
150 g
2 ks
1 ks
1 ks
  strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si spracujeme na cesto. Ja som robila len polovičnú dávku, ale chuťoviek je aj napriek tomu dosť. Okrem údeného syra môžeme pridať aj iné druhy, podľa toho čo kto doma má. Ja som našla údený tak som ho postrúhala a zamiesila cesto. Tiež som zmiešala hladkú pšeničnú s ovsenou múkou, ale nemusí to byť. Cesto po vypracovaní treba nechať chvíľu odležať v chlade.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme na papieri asi 15 minút. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
presne takýto recept som tu hladala, aby som k priateľovej mamine neprišla na prázdno :) ďakujem !
A chcem sa ešte spýtať- z tej celej dávky výjde koľko kúskov (cca?) lebo tiež zvažujem polovičnú dávku.
som rada, že som mohla pomôcť :) z celej som ich nerobila, toto bola premiéra, ale z polovičnej mi vyšlo asi 40 - 50 kusov, čiže dva veľké plechy, ale záleží aj od veľkosti formičiek. držím palce aby sa ti vydarili, určite budú veľmi dobré. ale dávaj pozor, lebo sa rýchlo míňajú :) robila som ich na zajtra, ale budem musieť asi piecť znova :)
Ozaj lákavé. Škoda, že som ich objavila až teraz, už mám cesto odložené v chladničke na iné pečivo. Ale uložím a skúsim inokedy.
ďakujem za info..a ešte jedna drobnosť. pri tom strúhanom syre nie je gramáž- koľko ho tam cca treba? aby cesto nebolo husté
tak strúhaného syra som dala od oka-cesto bolo husté a lepkavé ale po stuhnutí v chladničke sa dalo pekne vyvaľkať a vykrajovať. Škoda že sa sme nedá pridať fotka...myslím že sa vydarili na 110%-aj chuťovo sú super-syrové. Ďakujem za recept-dúfam že večer budú mať úspech ;)
Ďakujem a taktiež prajem všetko dodatočne :-) úspech mali aj u našich aj u priateľovej maminy, takže recept si prepisujem do mojej ručne písanej kuchárky a tým pádom ho budem robiť časteješie a už z celej dávky. Z tej polovičnej ich bolo tiež dosť, ale keďže dlho vydržia,... nie je o čom :-)
nooo, prave som urobila tieto pagaciky, ale na miesto bambina som pouzila pazitkove natierkove maslo, a na moje velke prekvapenie su uzasne - krehke a fantasticke. Mame ich brat rodicom na oslavu, ale nezostalo skoro nic, len sa tak po nich zaprasilo a to sme este ani z domu nevysli hehe. Dakujem za recept, urcite ich zacnem robit pravidelne :o)

Pridaj komentár k receptu: